Azerbaycan'da 7 Şubat 2024 Çarşamba Günü Yapılan ve 30 Yıl Sonra Ermeni İşgalinden Kurtarılan Dağlık Karabağ Bölgesinde de Sandıkların Kurulduğu, 8. Cumhurbaşkanlığı Seçimini, Mevcut Cumhurbaşkanı İlham ALİYEV Büyük Farkla Kazandı. Yeni Dönem, Kardeş Azerbaycan Devleti ve Halkı için Hayırlı, Uğurlu olsun…

Okumak Özgürlüktür

Abbey-Library-in-St.-Florian-Austria_thumb

Her geçen gün, televizyona, internete, sosyal paylaşım sitelerine kısacası teknolojiye daha bağımlı hale geliyoruz. Diziler olmadan neredeyse yaşayamaz hale geldik. Televizyonun beyin hücrelerimizi öldürdüğü bir gerçek.  Üstelik kanallar bilinçaltımıza etki eden ve seçimlerimizi şekillendiren subliminal mesajlar ve saldırgan insan modellemeleri ile dolu. İşte tam bu noktada, kitaplar bizim kurtarıcımız haline geliyor. Kitaplar hayal kurmak, düşünebilmek, ruh halimizi değiştirebilmek, öğrenebilmek, araştırabilmek adına bize özgürlük vadediyor. Ancak ne yazık ki henüz Türk insanı bu özgürlük alanından faydalanamamış durumda. UNESCO araştırmasına göre, Avrupa’da yüzde 21 olan kitap okuma oranı, Türkiye’de sadece on binde bir. Zaten ülkemizdeki şiddet haberlerine ve sokaktaki insan modellerine baktığımızda üzülerek bu araştırmayı doğrulamış oluyoruz. Şimdi diyebilirsiniz ki, şiddet ile kitap okumanın nasıl bir bağlantısı var? Bağlantısını sizlere kısaca aktarmak gerekirse değerli okuyucularım; kitap okuyan insan zararsızdır çünkü kitaplar umut, hayaller ve yaşam enerjisi ile doludur. İnsanlara hayatları ve dünya ile ilgili farkındalık kazandırır, sanatsal yönlerini ortaya çıkardığı için üretim yapmaya teşvik eder, merak duygularını tetikler, mevcut potansiyellerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olur. Bu sebeplerden ötürü, kitap okuyan insan şiddet eğimli değildir. Üretime ve araştırmaya meyillidir.

Dolunay dergisi kitap kulübü olarak; sizlere yeni ve eski olarak kitap seçkilerinde bulunacağız. Unutmadan köşemiz hakkında bilmenizi istediğim küçük bir notumuz var. Sizlere önereceğimiz tüm kitaplar pozitif yaklaşımda, üretkenliğe katkı sağlayacak seçkilerdir.

 Keyifli okumalar dileriz…

AYIN GÜZELLERİ

select

 Tanju Sürmeli beyin dalgalarını eğitme olarak tanımladığı “neurofeedback” tedavi yönteminin ne olduğunu, hangi hastalıkların tedavi edilebildiğini kitabında anlatıyor.

Aykut Oğut- Artık Zenginim

Doğan Novus- ( www.dogankitap.com.tr)

Kitap Hakkında;  “Bolluk ve bereket” kapılarını açmak için kampa girmeye hazır mısınız?

Bu hayata ZENgin olmak, ZENgin yaşamak için geldiniz! İşte hayatın sırrı

bu cümlede saklı!

2005 yılında ben bir garson, eşim Esra yoga hocasıydı. Los Angeles’ta 50 metrekare bir evde, ay sonunda kiramızı nasıl ödeyebileceğimizi düşünerek yaşıyorduk. Bu kitaba ilk başladığım günlerde ise, Hawaii’de DOKUZ AY SÜREN bir tatile çıkmıştık! Yani fakirlikten zenginliğe geçtik, hem de gayet kısa bir süre içinde…

Bizim yaptığımız her hatayı, bizi fakirlikte tutan her şeyi; bilinç olarak zenginliğe nasıl açıldığımızı; yolculuğumuzda yaptığımız uygulamaları ve en önemlisi; “zenginlik” dediğimiz şeyin sadece paradan ibaret olmadığını bütün detaylarıyla bu kitapta okuyacaksınız.

YOKLUK bilincinden VARLIK BİLİNCİNE geçmek; ZENgin olmak sandığınızdan çok daha kolay!
Tek bir şartla: Bu kitaptaki uygulamaları yapacaksınız!

ben_ogrendimEser Tözüm- Ben öğrendim, sizde öğrenebilirsiniz

( Destek Yayınları)( http://www.destekyayinlari.com)

Yabancı dil öğreniminde zorlanmak, İngilizce konuşurken tıkanmak, anlayıp da konuşamamak gibi zorlu durumlar birçoğumuzun günlük hayatında sürekli karşı karşıya geldiği sorunlardır. Günümüzde globalleşen dünya ve hızla artmakta olan rekabet sonucunda, iş dünyasında iyi derecede İngilizce bilmek, hatta tercihen ikinci bir yabancı dile hâkim olmak artık opsiyonel değil, bir mecburiyet haline gelmiştir. Bu gelişmeler sonucunda günümüzde yabancı dil öğrenmek artık kaçınılmaz bir gerçek olmuştur.

Peki yabancı dil nasıl öğrenilir ve nasıl daha akıcı konuşulur? Yabancı dil öğrenmenin sırrı nedir? Yabancı dil öğrenirken hangi yöntemler etkilidir? Bu kitapta kendisini yabancı dil öğrenmeye adamış, dokuz dilli tercüman olarak tanınan Eser Tözüm, kendi hayatında uygulamış olduğu etkin pratik önerileri yalın bir dille okuyucularla paylaşıyor. Uluslararası konferans tercümanı, futbol çevirmeni ve Beyaz Show tercümanı görevleri esnasında yaşamış olduğu deneyimleri, ilginç mesleki anekdotlarını paylaşıyor ve okuyucuya renkli bir şekilde anlatıyor. İngilizce öğrenmek veya yeni bir yabancı dili öğrenip geliştirmek isteyen herkes için son derece pratik ve etkin bir elkitabı.

anne_ben_afrikaya_tasiniyorumEsra Yazıcı Varsani- Anne Ben Afrika’ya Taşınıyorum

(Doğan Novus)- www.dogankitap.com.tr

Aşk acısı çeken bir kadının Afrika’dan Hindistan’a uzanan eğlenceli macerası…
Gitmeler, gidebilmeler; kalmalar, kalabilmeler…
Önce şehirler bitiyor.
Sonra kasabalar.
Sonra hiç köy görmemeye başlıyoruz.
Bir noktada şoför diyor ki: ?Buradan sonra benzinlik yok,
bizi ana kampa götürüp geri döndürecek yakıtımız olduğundan emin olmalıyım.”

Hiçliğin ortasında” deyimine yakışır, paslı bir benzinlikte mola veriyoruz. Arabadan inip, içinde bulunduğum anı hissediyorum.
İyi ki buradayım. İyileşiyorum.

Kahramanımız Esra okumuş yazmış başarılı bir işkadınıdır. Sevgilisi ayrılmak istediğini söylediğinde perişan olur, ama yapacak pek de bir şey yoktur. Kırılan kalbini tamir etmek için uzaklara, ta Afrika’ya gider. Gana’da onu bekleyen üçüncü dünya ülkesi hayatıdır… Kovadan yapılan banyolar, yağmurda durulanmalar… Çerler çöpler ama ne zevkli seyahatler!.. Esra’nın yolu, kendini iyileştirmek için savrulduğu Afrika’dan gerçek aşkın peşinde Hindistan’a uzanır… Sonrası mı?.. Onu da söylemeyelim, sürprizi kaçmasın.

bilincaltinin_buyusuNilda Ferhan Efeçınar- Bilinçaltının Büyüsü

Arş Yayınları-( www.arsyayinlari.com.tr)

Kuantum Sıçraması, Kuantum Koçluk Programı, Kuantum Diyarında Kelebekleri Özgürleştirmek, İsimlerin Enerjisi ve Esmaların Gizli Hazinesi kitaplarının yazarı Nilda Ferhan Efeçınar, bu kitabında, arzuladığımız yaşam başarısına giden yolda evrenin yasalarını ve zihnimizin çalışma prensiplerini irdeliyor. Sizlere Bilinçaltını Programlama’nın pratik yollarını aktarıyor. Bilinçaltınızı programlayın ve muhteşem bir yaşam imar edin… Bilinçaltının Büyüsü bize gösteriyor ki, muhteşem bir güce, eşsiz bir potansiyele sahip bilinçaltımız tüm yazılımların yer aldığı, programlanabilir bir komuta merkezidir. Bu nedenle, bilinçaltımızdaki yazılımlar değiştikçe bizim yaşamlarımız da değişecektir. Maddi ve manevi Bolluk- Bereket ve Zenginlik dolu, Aşk, Sevgi, Sağlık ve Huzur içerisinde bir yaşam sürmek için Sistemin Yasaları’na senkronize olun! Hak Yasası, Paylaşım Yasası, Enerjiyi Koruma ve Yükseltme Yasası, Kendi Gücüne İnanma Yasası, İnanç Yasası, Sipariş Yasası ve Sükran Yasası ile uyumlu yaşayarak, arzu ettiğiniz hayatı gerçekleştirebileceğiniz gücü harekete geçirebilirsiniz.

askla_gulumse  Mert Güler- Aşkla Gülümse

Ganj Yayınları- (www.ganj.com.tr)

Bu kitapla bir şekilde buluştuysan, seninle benim hayallerim aynı yönde demektir. Hayatta senin ve herkesin daha özgür, sevgi dolu, keyifli, merhametli, paylaşımcı, anlayışlı ve güler yüzlü olmasını istiyorum. Amacım fiziksel, duygusal, düşünsel ve içsel gelişim için derin bir farkındalık yaratmak. İnsanlardaki gülümsemeyi içten hale getirmek ve çoğaltarak paylaşmak. Evrenle uyum ve bütünleşme yolunu açarak güzel sürprizler getirmesine ilham olmak. Bu esintinin daha yaşanılabilir bir dünya yaratacağına yürekten inanıyorum. Aşkla gülümsemen dileğiyle… “Sakatlıklarından iş arayışlarına, aşklarından vedalarına uzanan yaşam mücadelesini öylesine içten, felsefi ama bir o kadar da gülerek ve eğlenerek paylaşmış ki… Okumaya başladım ve bırakamadım. Uykum gelmedi, acıkmadım, susamadım. Ta ki kitabı bitirene kadar… Acı çekenler, hastalar, karamsarlar, eğlenmek isteyenler, öğrenmek isteyenler, umutsuzlar, geleceğe umutla bakmak isteyenler, her şeyim var diyenler, hiç bir şeyim yok diyenler… Bu kitabı okuyun. Hem eğlenecek, hem duygulanacak, hem öğrenecek, sonunda bana hak verecek, Mert Güler’e teşekkür edeceksiniz.” Prof. Dr. Cihan Aksoy

günesi_gordumFigen Anılanmert- Güneşi Gördüm

Bu kitap, erken yaşta babasını kaybederek amaçsızlığın içinde kaybolan ve başarıyı bir türlü yakalayamayan küçük kız Elifin öyküsü. Elif bir yandan kendini hiçliğin içinde kaybolmuş hissederken, bir tarafta tadamadığı aşkı, bir tarafta da ölümün üzerine sinen soğuk nefesine rağmen hayata tutunmaya çalışıyor. …Evet uçuyordum. Burası bir gökyüzüydü. Altımda deniz vardı. Güneşin, masmavi gökyüzünden üzerime yansıdığını hatta hafif rüzgârın vücudumda dolaştığını hissettim. Uçuyor ve kendimi özgür hissediyordum… …Bugün burada yaşadıklarımın, hayatım için bir dönüm noktası olduğunu henüz kavrayamamıştım. Ancak artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı. Yeni bir yola girmiştim ve karanlık hayatımı arkamda bırakarak önümde duran ışığa doğru ilk adımımı atmıştım… Güneşi Gördüm kişisel gelişime inanmış bir kişinin hayata nasıl tutunabileceğini gösteren bir roman olarak, saf anlatımı ile sizi çepeçevre saracak ve bir solukta okumanızı sağlayacaktır.

bc925d24-f04a-4f84-9d35-cd6a54d1f9b9

Prensip sahibi olduğundan otobüsünü asla bekletmeyen bir şoför, Interpol’ün peşine düştüğü küçük bir kız kılığına girmiş bir cüce, cehennem kapısındaki küçük delikten yakınlardaki bir kasabaya inen insanlar, sadece intihar edenlerin gittiği ve içinde yaşadığımızdan pek farkı olmayan sıkıcı bir öbür dünya, merhamet sahibi bir tetikçi ve merhametsiz bir Tanrı… ( Arka kapak)

GENÇ OKURLAR İÇİN

194743b

Sana ikram edilen ilk fincan çayda, henüz yabancısındır. İkincisinde… arkadaş olursun. Ama biri sana üçüncü fincan çayını ikram ettiğinde, artık aileden sayılırsın ve bizim ailelerimiz için yapmayacağımız şey yoktur. Amerikalı dağcı Greg Mortenson Himalaya Dağlarındaki K2 tırmanışı sırasında yolunu kaybeder. Neredeyse yanlışlıkla, hasta ve bitkin Pakistan’ın dağlık bölgelerindeki ücra bir dağ köyüne varır. Bu “hata” hem onun hem de orada yaşayan yoksul çocukların hayatını değiştirecektir. Köylü çocukların okulları olmadığından sopalarla buza yazarak çalışmaları onu çok üzer. Beş kuruş parası olmadığı halde onlara bir okul yapma sözü verir. Bu söz üzerine, kararlılıkla ve azimle çalışır. Sonuç, on yılda kurulan altmıştan fazla okul ve geleceğe umutla bakan gençlerdir.ABD’de iki yıldır çoksatanlar listesinden inmeyen bu gerçek hikâyenin gençler için uyarlanmış elinizdeki baskısında, Greg’in 12 yaşındaki kızı Amira ile yapılmış çok etkileyici bir söyleşiyi de bulacaksınız.“Ben sadece bir çocuğum…her yerde çocuklar bir fark yaratabilirler. Biraz yardım ta nerelere ulaşır.”

Bunlar ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın