Azerbaycan'da 7 Şubat 2024 Çarşamba Günü Yapılan ve 30 Yıl Sonra Ermeni İşgalinden Kurtarılan Dağlık Karabağ Bölgesinde de Sandıkların Kurulduğu, 8. Cumhurbaşkanlığı Seçimini, Mevcut Cumhurbaşkanı İlham ALİYEV Büyük Farkla Kazandı. Yeni Dönem, Kardeş Azerbaycan Devleti ve Halkı için Hayırlı, Uğurlu olsun…

AYLAN’A…

White Angel Wing

Umuda yolculuktu bu kaçmanın adı,

Ölümden kaçarken de dalgalar seni aldı.

Mutluluğun adı resimlerinde kaldı,

Savaştı onun adı elinden hayat çaldı.

 

Uyan küçük bebeğim aç artık gözlerini,

Kaldır bedenini tut lütfen ellerimi.

Ödeme savaşların bu ağır diyetini,

Utanır bütün dünya görünce masumiyeti.

 

Adres yok kimlik yok diye bu diyarlardan,

Kaybolup gitme sakın bu canın pazarından.

Kaçıp kurtuldun artık o ateş toplarından,

Sıkı sarıl annene düşme hiç kollarından.

 

Üşürsün sen küçüksün ıslanmasın saçların,

Daha var önündeki yaşanacak yılların,

Ses ver bana ne olur geçecek bunlar yarın,

Evde bekliyor seni güzel oyuncakların.

 

Ders vermek istiyor gibi kıyıya vurmuş bedenin,

Öpsem o güzel yüzden açılır mı gözlerin?

Sen daha çok körpesin lal olmasın dillerin,

Keşke bir rüya olsa bütün bu gördüklerim.

 

 

Gülen Çiçek

Canım Türkiye’min Başkenti Ankara’da doğdum. 5 yaşında okuma yazma öğrendim ve ilk okuduğum kitap Atatürk’ün hayatı oldu. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarında şiir yarışmalarda çeşitli dereceler aldım. İşletme lisans öğrenimimden sonra Ahmet Yesevi Üniversitesinde Yönetim Organizasyon Yüksek Lisans eğitimi aldım. Çalışma hayatıma Jandarma Genel Komutanlığında memur olarak başladım. Sekiz yıl sonra istifa ederek kendi işimi kurdum. Sigorta, Reklam, İnsan Kaynakları, Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri adı altında şirketleri yönettim. Daha sonra bir Sivil Toplum Örgütünde Başkanlık Başdanışmanlığı ve Kadın Kolları Başkanlığı yaptım.2006 yılında özel sektöre veda ederek şu anda görev yaptığım Sosyal Güvenlik Kurumunda tekrar memuriyete döndüm. Görev yaptığım Kocatepe Sağlık Merkezinin dergisinde, ulusal dergilerde ve internet üzerinden yayınlanan bazı e-dergilerde deneme, makale, röportaj gibi çeşitli yazılarım yayınlandı. Halen Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği bölümümde Ön lisans öğrencisiyim. Fırsat buldukça amatörce yazı çalışmalarıma devam etmekteyim.

Bunlar ilginizi çekebilir...

1 Response

  1. Semra dedi ki:

    Gülencim Dolunay dergiyi ve seni takipteyim emeğine ve kalemine sağlık çok güzel ve başarılısın gözlerinden öpüyorum..Başarılar..

Bir yanıt yazın