Azerbaycan'da 7 Şubat 2024 Çarşamba Günü Yapılan ve 30 Yıl Sonra Ermeni İşgalinden Kurtarılan Dağlık Karabağ Bölgesinde de Sandıkların Kurulduğu, 8. Cumhurbaşkanlığı Seçimini, Mevcut Cumhurbaşkanı İlham ALİYEV Büyük Farkla Kazandı. Yeni Dönem, Kardeş Azerbaycan Devleti ve Halkı için Hayırlı, Uğurlu olsun…

Kazakistan Haberleri

kazakistan

  Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’ten Baş Sağlığı

Nazarbayev, Türkiye’nin başkenti Ankara’da yaşanan terör saldırılarından dolayı taziye mesajı yayınladı.

Nursultan Nazarbayev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği mesajında her türlü terörü kınadığı belirtti.

Patlama sonucu insanların hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Nazarbayev, teröre karşı ortak mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Ülke olarak bütün terör olaylarının karşısında olduklarının belirten Nazarbayev, masum insanların canlarına kastetmenin hiçbir şekilde haklı tarafının olmadığını belirtti. Nazarbayev mesajında terörle mücadele konusunda Türkiye ile her zaman ortak hareket etmeye hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Nazarbayev  facia nedeniyle hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

BERLIN - FEBRUARY 03: Kazakh President Nursultan Nazarbayev speaks to the media with German Chancellor Angela Merkel after bilateral talks at the Chancellery on February 3, 2009 in Berlin, Germany. Nazarbayev is in Berlin to open the German-Kazakh Cultural Year. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Kazakistan’da Yeni bayramlar

“Kazakistan Cumhuriyeti mesleki ve başka da bayramlar hakkındaki kararnameye” değişiklik yapıldı.

Cumhurbaşkanının imzaladığı kararnameye göre ülkede yeni bayramlar kutlanacak.

2016 yılında ilk defa “Teşekkür etme” günü kutlanacak. Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in inisiyatifi ile bundan böyle 1 Mart , “Teşekkür etme” günü olarak idrak edilecek. Kazakistan’da yaşayan değişik etnik kimliklere sahip milletler 1 Mart günü ülkedeki kardeşlik, birlik ve dayanışma için birbirlerine teşekkür edecek.

Ayrıca Nisan ayının ilk Pazar günü Jeologlar günü olarak kutlanacak.

Artistik Buz Pateninde Madalya

Norveç’in Lillehammer şehrinde gerçekleşen 2016 II. Kış Gençlik Olimpiyat Oyunlarında Kazakistanlı sporcu 3.cü oldu.

16 yaşındaki Elizabet Tursinbayeva, Artistik buz pateni yarışmasında zorunlu ve serbest programlarda 167,88 puanla Rusya’nın 2 sporcusundan sonra üçüncülük elde etti.

Salon Futbolunda Başarı

Kazakistan Milli takımı, salon futbolunda başarı gösterdi. Sırbistan’da gerçekleşen Avrupa şampiyonasında üçüncü olan Kazak Milli takımı, salon futbolunda dünya çapında en iyi ilk 10 takım arasına girdi. Son Avrupa şampiyonasına kadar 15.sırada olan Kazakistan Salon futbolu takımı, şampiyonadan sonra Slovenya, Sırbistan, Paraguay, Azerbaycan, Japonya ve Kolombiya’yı geride bırakarak 9.cu oldu.

Kazakistan Tarihi Dizi Oluyor

İsmi “Kazak Hanlığı” olan 10 bölümlük dizi, Kazak hanları Canibek ve Kerey’in 1465’te Güney Kazakistan’ın steplerinde yeni bir devlet kuruşunu anlatıyor.

Dizinin çekimleri, Almatı yakınındaki bir köyde yapılıyor. 50 milyon dolar bütçeli yapımda 250 oyuncu rol alıyor. İktidar mücadelesi, savaş ve entrikayla dolu yapımın yönetmenliğini Rüstem Adraşov yapıyor.

Eylül ayında çekimlerine başlanan dizinin, daha sonra film olarak vizyona gireceği belirtildi.

Torgın Sultankızı

1975 yılında Kazakistan’ın batısında doğdu. Orta ve lise eğitimini memlekette tamamladıktan sonra üniversite için Türkiye’ye geldi. Gazetecilik mezunu olan Torgın Sultankızı, yayıncılık alanında çalışıyor.

Bunlar ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın