23 NİSAN 1920; Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. ATATÜRK; “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir!” diye açıkladı, o gün, “HAKİMİYETİ MİLLİYE BAYRAMI” oldu ve çocuklara armağan edildi. 1923'te “ÇOCUKLARIN ROZET BAYRAMI”, sonrasında “ÇOCUK BAYRAMI” adını aldı, 1929'da iki bayram birleştirilerek “HAKİMİYETİ MİLLİYE VE ÇOCUK BAYRAMI" oldu... "23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI" Kutlu Olsun! Türk çocukları başta olmak üzere bütün çocuklar daima özgür, güvende ve mutlu yaşasın…

NEFES CANDIR

Bu yazıda siz okurlarımıza bildiğimiz, her an farkında olmadan yaptığımız nefesten söz edeceğim.

Nefes ya da soluk Yaratanın bize uzattığı bir ipliktir, ona tutunarak yaşama devam ediyoruz. Başka bir deyişle kişi ve Yaratan arasında köprüdür. Bundan dolayı nefes yaşamın temel gücüdür. Aynı zamanda insan gücünü her yönüyle ortaya çıkaran da nefestir.

Nefes insanın beş duyuyla dış dünyayı algılamasını sağlayandır. Kişinin gördüğü, kokladığı, hissettiği, tattığı ve duyduğu her şey nefesle olur. Nefes canlıdır ve gücü vardır. Nefes zayıflığı zihin ve beden zayıflığına hastalığa neden olur. Nefesin güçlü olması zihni ve bedeni güçlendirir. İyi bir sağlık demektir.

nefes candır 1

Doğru ve güçlü nefes bedeni, zihni ve ruhu şifalandırmaktadır.

Nefes gücü:

1-Nefesi genişleterek;

2-Nefesi yoğunlaştırarak;

3-Nefesi kontrol ederek güçlendirilebilir.

Nefesi kontrol etmek çok önemlidir. Nefesi kontrol etmeyi öğrendiğimizde bedeni yönetme ve yönlendirme anahtarını elde ederiz. Böylelikle bedenimizin ve zihnimizin orkestra şefi oluruz. Bedenimiz doğru ve yeterince nefes aldığında canlanır ve zihnimiz doğru yöne akar. Nefesin ustası olduğumuzda da keskin nişancı gibi hedefimizi on ikiden vurabiliriz.

Nefesin bir ritmi vardır. İçimizde her şeyi uyuma sokan-zihin ve duygularda dâhil – bir nefes ritmimiz vardır. Herhangi bir sebeple bu ritim bozulduysa aşama aşama hayatımızda birçok şey de bozulur. Hani, unuttuğumuz mekanik saat vardı ya, belli sebeplerden dolayı ya hızlı ya da yavaş çalışarak zamanı yanlış göstererek bizi şaşırtıyordu. Nefes doğru ritmini yakaladığında beden ve zihin sağlığına, hayat uyumuna kavuşur.

En basit beden ritim bozulma belirtisi esnemedir, uyuma isteğidir. Esneme sırasında beden kendi ritmine dönmek için çabalıyordur. Belli istemsiz hareketlerde bulunur ve yakaladığında normale döner. Benzer şey uykudan uyanmak üzere olduğumuzda da yaşarız; esneme, gerilme, eller, kollar, bacaklar istemsiz hareketler yapar ve bittiğinde de tam uyanmış olarak güne başlarız.

Doğru nefes günlük yaşamımızda yer etmiş endişelerin ötesine geçebilmemizi, bakış açımızı değiştirip genişletip gerçekçi dünyayı görmemize yardımcı olur, yeteneklerimizi ortaya çıkarır.

Catherine McMahon

 

Billur Memmedli

Billur Memmedli (İsmailova); bu güne kadar sevdalı olduğu ve çok önem vererek, bu güne taşıdığı tamamlayıcı tıp yolculuğuna; 1973 senesinde, tıp biyolojisi bölümü öğrencisiyken para pskoiojiyle başladı .Akademik kariyerini Moleküler Biyoloji, doktorasını da Mikrobiyoloji dallarında yaptı. O yıllardan beri master olarak uygulamakta olduğu Reiki, Karuna Reiki ile biyoenerji, fitoterapi, akapunktur, renk terapi, kristal terapi, ,imgelemle teknikleri gibi tamamlayıcı tıp konularında; ve psikoterapi, psikoanaliz alanlarında halen de bilgilerini zenginleştirmeye davam etmektedir. Morsu adını verdiği bir kişisel gelişim merkezi vardır. Mirasımız Helogenetik Hafıza: Karanlıktan Sevgiye Yolculuk ve Kozmik Aile Düzeni kitaplarının yazarıdır.

Bunlar ilginizi çekebilir...

1 Response

  1. mine.erkan dedi ki:

    Çok güzel bir yazı, teşekkürler

Bir yanıt yazın