Azerbaycan'da 7 Şubat 2024 Çarşamba Günü Yapılan ve 30 Yıl Sonra Ermeni İşgalinden Kurtarılan Dağlık Karabağ Bölgesinde de Sandıkların Kurulduğu, 8. Cumhurbaşkanlığı Seçimini, Mevcut Cumhurbaşkanı İlham ALİYEV Büyük Farkla Kazandı. Yeni Dönem, Kardeş Azerbaycan Devleti ve Halkı için Hayırlı, Uğurlu olsun…

EMPERYALİSTLER SESLENİYOR DUYUYOR MUSUNUZ?

   sirtlan_858

Osmanlı İmparatorluğunun sonunu kendi eli ile kendisine yaptırdılar. Hatırlayın tarihi; her taraftan “etnik kimlik” sesleri geliyordu. Osmanlı İmparatorluğu topraklarını tek tek vermek zorunda kaldı. Emperyalistler; ikili anlaşmalarla ağabeyiniz dediler, son dönemde bütün kaynakları teslim aldılar. “Sevr ” zehrini şerbet gibi içirdiler. Atalarımız bozdu oyunları.

Emperyalistler sesleniyordu uzun zamandır, duymuyordunuz sevgili halkım; iktidarı siz belirlediniz. Şimdi kulağımızın dibinde bağırıyorlar.

BOP dediler iyi bir şey sandınız, sizi “Osmanlı Torunusunuz “diye kandırarak. Askerinin başına çuval geçirdiler. Senin ve Amerika’daki din Adam’ı sanılan kişi eliyle; anayasal Kurumlarımızı dönüştürüp, Terörle Mücadele’yi başarmış tek ordu olan ordumuzu, çete ilan edip cezaevine tıktınız, “kendi ifadenizdi”. Tabii ki konuşan bizleri de. Hâlbuki uyarmaktan başka bir şey yapmamıştık.

Ortadoğu da sözde; ” Demokrasi ve insan hakları” götürdüğü tüm ülkelerde ki; kan ve gözyaşını gördünüz, bir kısım mültecilerin durumuna şahit oldunuz, her gün oluyorsunuz. Yine ve hala “biz güçlüyüz “diyorsunuz.

Mart 2011 sonrası “İŞİD” görücüye çıktı. Sünni-Şii Savaşı’nı körüklemek için,
Kuran onlardı, ajanları “İngiliz Lawrence” gibi başları ve içlerindeydi. Onlar kurdular, beslediler, büyüttüler sana da yardım ettirdiler. PKK’yı hala besleyen onlar, neler yaptılar sana, evlatlarıma ve vatanıma görüyorsun. Suriye’de PKK uzantısı PYD ile senin aleyhine, denize ulaşan Kürdistan’ı inşa ettiler.

Sesler artık kulağımızın dibinde bas bas bağırıyorlar duy!

Irak ‘a 11 Eylül saldırısını bahane ederek girdiler. Afganistan’a, kendi kurdukları Taliban’ ı bahane ederek girdiler. Oradaki halk yaşayan ölü haline geldi; dön bir bak!

Duy artık! bas bas bağırıyorlar duy, yoksa kendi elinle ipini sana çektirecekler. (Boğazlıyan Kaymakam’ı Kemal Bey’i Ermeni Katliamı yalanı ile sana astırdıkları gibi.)

Duy! Duyalım artık.

ABD; Türkiye’deki üslerinden bütün aileleri tahliye etti. Diyarbakır-İncirlik’e uçak yığmakta devam ediyor. Vatandaşlarına 9 Kasımdan sonra, Türkiye’ye gitmeyin dedi. İngiliz Kanalları bir süredir; Türkiye’yi “İŞİD”i büyüten ülke olmakla suçluyor. Diğer Avrupa ülkeleri de öyle. Fransa Televizyonları ve basın organları; Türkiye’nin “İŞİD”i, kurup, kolladığını, silah ve teçhizat yardımı yaptığını ve lojistik destek verdiğini söylüyorlar, Paris Katliamından beri.

ABD başkan yardımcısı; Joe Biden “Türkiye terör örgütlerine milyonlarca dolar ve-dikkat edin- kamyonlarca silah verdi” dedi ve çok yakın zamanda yapmış olduğu ziyaretlerde ‘’Kürdistan’’ kurulması için görüşmeleri yapıp, talimat verip gitti.

Her gün; evlere yangın düşüyor duy artık! Kınalı kuzularımızı her gün yolluyoruz. Genç subaylarımızı; terör konusunda tecrübeli zihinlerini yok ediyorlar. Güney sınırlarımızda; Rusya, Amerika, dışında İran, Kanada, Çin, Almanya, İtalya, Fransa askerleri ve silahları var. İncirlik üssünü biz kullanamıyoruz, Suudi Arabistan kullanıyor. Ve Joe Biden gibiler, sürekli direktif veriyorlar; “Sakın; sınır dışına çıkmayın. “

Unutulmamalıdır ki; Emperyalizm kendi çıkarları için, kendi vatandaşlarını, öz evlatlarını bile kurban etmekten kaçınmadı, kaçınmayacaktır. İçimizdeler, yanımızda saçlarımızı okşayıp, sırtımızı sıvazlıyorlar, sırıtarak bekliyorlar, duy artık!

Duy ki; Atalarımıza yakışır şekilde, farkında olup, kenetlenip bize yakışanı yapalım. Köklerimiz kuvvetli; kenetlenelim! Sevgi ve saygıyla kalın.

Av. Tülay Bekar

20 yıldan fazla bir süredir Özel Yetkili Mahkemeler ve Ağır Ceza Mahkemelerinde Avukatlık yapmakta ve Ticaret, Borçlar, İcra ve İflas, Şirketler, Sözleşmeler Hukuku; Milletler arası Hukuk ve Yabancılar Hukuku alanında çok sayıda yerli ve uluslararası şirket için danışmanlığını yürütmektedir. Adalet Bakanlığına kayıtlı ‘Arabulucu’dur. Yer aldığı sosyal sorumluluk projeler: “GELİNCİK PROJESİ", “ALO HAYAT AĞACI PROJESİ”.Judo Federasyonu Disiplin Kurulunda iki dönem başkanlık yapmış ve İngilizce bilmektedir.

Bunlar ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın