Azerbaycan'da 7 Şubat 2024 Çarşamba Günü Yapılan ve 30 Yıl Sonra Ermeni İşgalinden Kurtarılan Dağlık Karabağ Bölgesinde de Sandıkların Kurulduğu, 8. Cumhurbaşkanlığı Seçimini, Mevcut Cumhurbaşkanı İlham ALİYEV Büyük Farkla Kazandı. Yeni Dönem, Kardeş Azerbaycan Devleti ve Halkı için Hayırlı, Uğurlu olsun…

ÖLÜMSÜZLÜK

ölümsüzlük 4Hunter Bryant

Ölüm bir başka boyuta geçiş için eski boyutu bırakmaktır. Buna yeniden doğuşta denebilir. Hayatlar da öyledir bir hayattan sıkılınca bitirir, yenisine başlarız. Mezara gömmek bitişin algısıdır; aynen kapıyı kapatmak gibidir. Her istediğinde o kapıyı açar, bitirdiğin hayattaki ruhu mezardan çıkarır bilgi alabilirsin. Bu mümkündür, o zaman ölmüş sayılır mı? Sadece bırakmışsınız uykudadır ama ölü değildir. İşte buna din kabir azabı demiş. Kabirde kendi hatıralarınla oyalanabiliyorsun. Kendinde ki kayıtları okuyarak ve izleyerek yaşayabiliyorsun. Ayrıca her bir kişinin 300 000 adet bedeni var, farklı isimlerde ve farklı yaşamlarda. Hepsinin toplamı bir kişidir.

Bir oyun karakteri ölse hayatı biter mi? Bitmez elbette, hemen yerine birisi doğar denge sağlanır, sadece bir süre bir fonksiyonunu kullanmamış olursun. Hepsi budur.  Yeni bir hayata başlamak için, öncelikle eski hayatın bitmesi gerekiyor. Bizler her boyutta ölüp ölüp diriliyoruz.

Hiçliğe varınca aylarca oradaki mezarlarda kendimi bulmuştum. Ve o mezarlardaki ruhlardan geçmişimi okumuştum. Hiç hoşuma gitmemişti o başka. Bizler ölümü kabullenmezsek ve Allah’ın kurallarına uyarsak uzun yıllar yaşayabiliyoruz… Mu kıtasında on bin yıl yaşayanlar olmuştur. Âdem babamızda uzun yaşamıştır. Bunun için algılarımızı değiştirmemiz gerekiyor… Yıllar içinde algılarımız değişmiş ve yanlış algılar yerleşmiş zihnimize. Bu düşünce bizleri çabuk yaşlandırmış ve ölüme götürmüştür. Sebebi ise nura kapanmamız ve kendimizi perdeleyerek enerjisiz bırakışımızdır. Uzun yaşamak için tüm varlığınızdan haberdar olmalı ve hepsini dengede yönetebilmelisiniz.

 Konuyu toparlarsak bizler ölümsüz olduğumuz halde kendimizi öldürüyoruz. Çünkü buna inanıyoruz, böyle düşünüyoruz. Bedenimiz var zannediyoruz. Oysa bir bedenimiz yok ve sadece öz akıştayız. Ölümsüz olmak için de birçok düşüncemizi değiştirmemiz gerekiyor, yenilenmek şart, değişim ve dönüşüm gerekli. Ölümsüz olduğunu tam olarak idrak edebilirsen, kendinin farkında olabilirsen; kendini bilmiş olursun. Ölümsüz olduğunu anlar ve ölümsüzlüğü deneyimlersin.

ölümsüzlük 8

Halime Lafçıoğlu

Balıkesir’de doğan Halime Lafçıoğlu, Konya Sağlık Meslek Lisesi mezunudur. Uzun yıllar boyunca kamuda hemşire olarak çalıştıktan sonra emekli olan Halime Hanım, 34 yaşındayken maneviyat yolculuğuna başlamış ve kendi içsel yolculuğuna çıkarak Tasavvufa yönelmiş. Yunus Emre’nin” Bir ben var bende, benden içeri” sözündeki gibi, hep kendi içinde dönüp duran sırrı aramaya başlayan Halime Hanım; İslam Sufizmine göre her insanın kalbinde olan , ama ancak uzun çabalar ve lütuf sayesinde ulaşılan bu sırra ulaşabilmek için uzun yıllar harcamış.” Bu sırra erenler var, ama dilleri bağlı”, der Tasavvuf ehilleri, çünkü bilinmeyeni anlatacak sözcük yok. Mevlana bu sırrı anlatabilmek için raks, şiir ve müziği seçmiş, Halime Hanım’da bu bilinmeyeni anlatabilmek için şiiri seçmiş ve yıllar boyunca yaşadıklarını şiirlerinde anlatıp durmuş…

Bunlar ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın