Azerbaycan'da 7 Şubat 2024 Çarşamba Günü Yapılan ve 30 Yıl Sonra Ermeni İşgalinden Kurtarılan Dağlık Karabağ Bölgesinde de Sandıkların Kurulduğu, 8. Cumhurbaşkanlığı Seçimini, Mevcut Cumhurbaşkanı İlham ALİYEV Büyük Farkla Kazandı. Yeni Dönem, Kardeş Azerbaycan Devleti ve Halkı için Hayırlı, Uğurlu olsun…

DOLUNAY DERGİ YÖRTÜRK HUZUREVİNDE…

  IMG_1164

 Dolunay Dergi Ekibi ve Topluğu olarak 15.04.2016 Cumartesi günü Ankara YÖRTÜRK Huzur Evinde büyüklerimize moral ziyareti gerçekleştirdik.

Morsu Kişisel Gelişim Merkezinin güler yüzlü sahibesi ve aynı zamanda dergimizin de yazarı,  olan Doç. Doktor Billur Memmedli Hocamız yaşam kalitelerini artırmak ve sağlıkları için büyüklerimize doğru nefes alma tekniklerini anlattı ve gündelik yaşamlarında uygulamaları için onlara nefes egzersizleri gösterdi.

IMG_1103

Nefesin insan sağlığına düşündüğümüzden çok daha derin etkileri vardır. Nobel ödüllü Alman tıp doktoru, fizyolog Otto Heinrich Warburg, çalışmasında kanserin nefesle bağlantısını ortaya koymuştur. Çalışmasında, bir hücrenin kendi oksijeninin yüzde altmışından yoksun bırakıldığında, kanserli hücreye dönüştüğünü keşfetmiştir. Kanser hücreleri oksijensizdir ve sadece hücrelerin az oksijen aldığı ya da hiç almadığı yerde daha hızla çoğalırlar. Doğru nefes almak sinir sitemimizi, bağışıklığımızı, bütün vücut sistemlerimizi sağlıklı kılıyor.

İnsan yaşlandığında vücudunun bağışıklığı da yıpranıyor, dış etmenler ve hastalıklara karşı daha hassas ve savunmasız hale geliyor. İşte tüm bu sebeplerden yaşı ilerleyen insanlar için daha da önemli hale geliyor doğru nefes almak.

Dolunay Dergi olarak büyüklerimizin hayatlarında ve sağlıkları için ufakta olsa bir katkımız, olsun isteyerek etkinliğimizi gerçekleştirdik. Sizde aile büyüklerinize, doğru nefes almayı öğreterek sağlıklarını koruyabilir, hayat kalitelerini artırabilirsiniz.

Etkinliğimizi gerçekleştirmemize izin veren, yaşlılarımıza son derece kaliteli ve temiz hizmet veren YÖRTÜRK Huzurevi ve Sayın Mustafa ve Meryem Tombuloğlu’na teşekkür ederiz…  Tabi ki en büyük teşekkürü bizi kabul eden, rengârenk paylaşımlar yapan BÜYÜKLERİMİZ hak ediyor.

IMG_1163

                                       IMG_1168

 

IMG_1169

IMG_1167

 

Bunlar ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın