23 NİSAN 1920; Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. ATATÜRK; “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir!” diye açıkladı, o gün, “HAKİMİYETİ MİLLİYE BAYRAMI” oldu ve çocuklara armağan edildi. 1923'te “ÇOCUKLARIN ROZET BAYRAMI”, sonrasında “ÇOCUK BAYRAMI” adını aldı, 1929'da iki bayram birleştirilerek “HAKİMİYETİ MİLLİYE VE ÇOCUK BAYRAMI" oldu... "23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI" Kutlu Olsun! Türk çocukları başta olmak üzere bütün çocuklar daima özgür, güvende ve mutlu yaşasın…

ANAR ve “NAZAR BONCUĞU” AVRASYA YAZARLAR BİRLİĞİnde TANITILDI

gorsel-2205

Avrasya Yazarlar Birliği’nin katkısıyla geçtiğimiz günlerde Ankara Kabakçı Konağında Azerbaycan Edebiyatından Türkiye Edebiyatına aktarılan üç güzel kitabının tanıtımı yapıldı.

Eserlerin yaratıcıları da kitaplarını yazarken yaşadıklarını ve hissettiklerini anlatmak üzere Kabakçı Konağı’ndaydı.

avrs

Axerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı da olan Anar RIZAYEV, Azerbaycan’ın günümüzde Türkiye’de en çok tanınan ve sevilen yazarıdır. Kitap tanıtımında “Nazar Boncuğu” romanıyla Anar RIZAYEV, bir kez daha Türk edebiyatseverlerle, kitapseverlerle buluştu. “Anar’ın Dünyası” isimli denemesiyle Pervin NURALIYEVA, Bir Daha Gelmeyecek adlı şiir kitabıyla Reşat MECİT de bulundu.
Tanıtım Gazi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Dr. Cemile Kınacı’nın sunumuyla gerçekleşirken açılış konuşması Avrasya Yazarlar Birliği Genel Başkanı Yakup Ömeroğlu tarafından yapıldı.

Anar’ın yanında bulunan genç yazar Pervin’in, Anar’ın Dünyası adlı eserini anlatırken izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

Yalnız Azerbaycan’ın değil Türk dünyasının tanınmış yazarı Anar Bey’in eseri insanın iç dünyasının bütün yönlerini gözler önüne seren canlı bir poster niteliği taşımaktadır. Pervin ise yaratıcılığı hat safhada diyerek; öncü/idol seçtiği Anar Bey’in hikâyelerini inceleyerek eserler hakkındaki duygularını deneme olarak kaleme almıştır.

Eserler Azerbaycan edebiyatından Türkiye edebiyatına Gazi Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Aysun Demirez Güneri tarafından aktarılmıştır.

Avrasya Yazarlar Birliği’nin tanıtım desteği ve değerli hocalarımızın katkısı ile bu değerli eserlerin edebiyatımıza katılmış olmasından kıvanç duymalıyız.

Bunlar ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın