Azerbaycan'da 7 Şubat 2024 Çarşamba Günü Yapılan ve 30 Yıl Sonra Ermeni İşgalinden Kurtarılan Dağlık Karabağ Bölgesinde de Sandıkların Kurulduğu, 8. Cumhurbaşkanlığı Seçimini, Mevcut Cumhurbaşkanı İlham ALİYEV Büyük Farkla Kazandı. Yeni Dönem, Kardeş Azerbaycan Devleti ve Halkı için Hayırlı, Uğurlu olsun…

Görünmeyen Enerji Anatomisi

2202643084_b0d6980853_b

Enerji yağmuru içinde yaşıyoruz kendimizde o sağınak yağmurun biricik damlası olarak bu dünyada yaşamımıza bunun hiç farkında olmadan devam ediyoruz. Evet, bir enerji olduğumuzu kabul etme  ve artık farkına varma zamanı geldi geçiyor bile.

İnsan olarak beş duyumuza dayanarak yaşıyoruz. İnandığımız şeyler gördüklerimiz, dokunduklarımız, duyduklarımızdır. Ötesi yok gibi yaşıyoruz. Ama var.

Gördüğümüz fizik beden suptil enerjinin bir ifadesidir.  Enerjinin bir kaynağı olmalıdır. Elektrik bir üretim fabrikasından çıkmak zorunda.  Bu üretim fabrikası yoksa ortaya hareket de çıkmayacaktır. Bu nedenle, kalp atışı dursa, kan akmayacak; beyin ölürse, buradan sinir impulsları geçmeyecektir. Basit bir ifadeyle, ‘Hareket yoksa, yaşam da yok’.

 Enerjinin bir kaynağı olmalıdır.

 Dünya kadim bilgileri bir nötr (pasif) enerji kaynağında söz etmekte. Bu enerji yalın bir enerji kaynağı değil aynı zamanda yaşamın ve her bilinçli varlığın da kaynağıdır.   Yaşam, bilinçli enerjinin, bir kaynaktan çıkarak çeşitli evrelerden geçerek suptil alanlardan yoğun fiziksel formlara hareketi olarak düşünülür.

Kaynaktan var oluşa doğru hareket-genişleme evresi, kaynağa geri dönen enerji-daralma evresi Genişleme ve daralma evreleri. Bu iki evre yaşamın temelini oluşturur.

Mevsimlerinin değişimini, atomun hareketini, solunum ve dolaşım hareketleri, hatta doğumdan ölüme yaşam hareketi.

Makrokozmos (Evren,Yaratan) ve mikrokosmoz (İnsan) ilişkisini ,şimdilerde çok kullanılan ,antik özdeyiş çok iyi ifade ediyor-‘yukarıda nasılsa, aşağıda öyledir’. Buna göre, insanın iç enerjileri, bir bütün olarak evrendeki enerjilerinin büyük yansımasıdır.

Geleneksel kültürler, makrokozmosa, kaynağa, merkeze çeşitli adlar verilmişti: Tao, Tanrı, Brahma bunlardan yalnızca birkaçıdır. Her şeyin ortaya çıktığı yer bu asıl merkezdir. Buradan başlayarak enerji çeşitli iniş evrelerinden geçer. Bu tezahür pınarı bir dizi iniş evresi yoluyla kozmosun sınırlarından akar ve arka arkaya her evrede daha yoğun bir hale gelir. En sonunda enerji o kadar yoğun bir hal alırken fiziksel form halinde katılaşır.

 Modern fizikte, hiçbir enerjinin evrende asla kaybolmadığını, söylüyor. Enerji kaynaktan tamamlanmışa doğru hareket eder, daha sonra ise hem döngüyü tamamlamak hem de enerjisini dağılmaktan korumak için kaynağa geri döner.

Bu durum sağlık ve hastalık sağlık için çok önemlidir.

 Kaynaktan enerji basamak basamak aşağı inişinde artık öz enerji sistemi için temelimiz oluştu.

Kısaca fiziksel formun temelini oluşturan enerji sistemin örüntüleri şunlardır:

  A- Enine Akım, Sarmal Akım, Uzun Hat Akımları

  1. Enine Akım- belli evrelerden geçtikten sonra enerji Enine Akım olarak bedenin çevresinde döner. Fonksiyonu karşılıklı iletişim ve bağlantıdır. Bu nötr geribildirim örüntüsüdür ve enerji sisteminin çevresinin özel ilişki kurmasına yardım eder. Parasempatik sinir sistemiyle ilişki kurar
  2.   Sarmal Akım adı verildiği Ateşle ilgili akımdır. Enerji sisteminin tümünü kapsar göbekten sarmal yaparak girer ve hareket, sıcaklık ve iyileşme için enerji niteliği

Sağlayacak biçimde çalışır. Sempatik sinir sistemiyle ilişkidedir.

  1. Son örüntü Uzun Hat akımlarıdır. Zihnin enerjisini bedene taşıdıklarını, bu nedenle de beş duyu fonksiyonlarını yönettikleri belirtiliyor. Merkez sinir sistemiyle ve kranyal (kafatasıyla ilgili) ritim aracılığıyla enerjinin hareketiyle ilişki kurar.

    B- Aura örüntüleri;

    C- Çakra örüntüleri;

     D- Elementler;

     E- Meridyen örüntüleri

  Her bir enerji örüntüsü bir birine bağlı ve biri birinin devamıdır.

Aslında, bütün, parçanın içindedir ve parça, bütünün bir ifadesidir, her hücrenin her çekirdeğin içerdiği bütünün, parçanın uygun bir biçimde çalışmasını için gereklidir. Görülen anatominin, belirli organ ve dokuları yöneterek, fiziki, duygusal ve zihinsel olarak sağlığı destekliyor.

 

Billur Memmedli

Billur Memmedli (İsmailova); bu güne kadar sevdalı olduğu ve çok önem vererek, bu güne taşıdığı tamamlayıcı tıp yolculuğuna; 1973 senesinde, tıp biyolojisi bölümü öğrencisiyken para pskoiojiyle başladı .Akademik kariyerini Moleküler Biyoloji, doktorasını da Mikrobiyoloji dallarında yaptı. O yıllardan beri master olarak uygulamakta olduğu Reiki, Karuna Reiki ile biyoenerji, fitoterapi, akapunktur, renk terapi, kristal terapi, ,imgelemle teknikleri gibi tamamlayıcı tıp konularında; ve psikoterapi, psikoanaliz alanlarında halen de bilgilerini zenginleştirmeye davam etmektedir. Morsu adını verdiği bir kişisel gelişim merkezi vardır. Mirasımız Helogenetik Hafıza: Karanlıktan Sevgiye Yolculuk ve Kozmik Aile Düzeni kitaplarının yazarıdır.

Bunlar ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın