Azerbaycan'da 7 Şubat 2024 Çarşamba Günü Yapılan ve 30 Yıl Sonra Ermeni İşgalinden Kurtarılan Dağlık Karabağ Bölgesinde de Sandıkların Kurulduğu, 8. Cumhurbaşkanlığı Seçimini, Mevcut Cumhurbaşkanı İlham ALİYEV Büyük Farkla Kazandı. Yeni Dönem, Kardeş Azerbaycan Devleti ve Halkı için Hayırlı, Uğurlu olsun…

REİKİ

2892852188_66f8c6a9d4_o

Fotoğraf Pablo Nicolás Taibi Cicare

Reiki eller yardımıyla yapılan son derece kolay ve güçlü bir şifa sistemidir. Reiki insanlığın bir parçasıdır. Bir zamanlar evrensel bir bilgiydi ve asla kaybolmaması gerekiyordu. İnsan bedeni tasarlandığı zaman Reiki bütün insanların doğuştan hakkı olarak genetiğine şifrelenmiştir.

22560032539_a0562ff380_o

Reikinin öyküsü M.Ö.1800 yıllarında başlar, ama daha eski cağlara dayandığı bilinir. 1800’lerin ortalarında, Japonya’nın Kyoto kentindeki Doshisho Üniversitesinin rektörü ve aynı zamanda rahip olan Mikao Usui ile başlar. Doktor Usui Reiki şifa sistemini öğrenmek için tam 10 senesini verir. Ama sonunda bu evrensel şifa sanatını bulur, geliştirir ve dünyaya hediye olarak sunar.

mikao-usui

( Mikao Usui)

Reiki Japoncadır ve iki kelimeden oluşur; REİ ve Kİ. REİ; spritüel bilgelik, şuur anlamına gelir. Kİ ( Çince Çİ,Sankritce Prana,Türkce Soluk) yaşam gücü anlamındadır. Ki -her varlıkta olan ve tüm yaradılışın devamını sağlayan evrensel enerjidir. Reiki tekniği bu evrensel yaşam enerjisini yönlendirip harekete geçirmenin bir ilim ve sanatıdır.

Reiki şifa uygulamasında bu enerji şuurlu olarak hem fiziksel beden hem de enerji bedenin çeşitli katmanlarına kişinin ihtiyacı oranında akarak denge ve şifa sağlar.

6961066664_30056261b4_k

Fotoğraf Simon Berry

Reiki bu enerjiye uyumlanan herkes tarafından kullanılabilir. Reikiyi kullanabilmek ve faydalanabilmek için herhangi bir kültüre, dine veya inanca gerek yok. Kişi inansa da inanmasa da bu enerji aynı elektriğin kablolardan akıp ampulü aydınlatması gibi veren kişiden alıcının ihtiyacı oranında akar. Reikiyi veren kişi bu enerjiye aracılık yapar ve hiç bir şekilde alıcının problemi ne olursa olsun ondan etkilenmez. Reiki enerjisi onun vasıtasıyla aktığı için oda bundan faydalanır. Hem şifa verir aynı zamanda şifalanır.

Reiki Prensipleri şöyledir;

  1- Reiki talep edilmelidir.

   2- Şifa alanında eşit bir enerji alış verişi gereklidir.       

   REİKİ AFİRMASYONLARI

    Bugün  bana verilen nimetler için şükrederim.

    Bugün hiç bir şey için endişe etmeyeceğim.

    Bugün hiç bir şey için kızmayacağım.

    Bugün dürüst olacağım.

   Bugün bütün varlıklara karşı nazik ve saygılı olacağım.

Dr. Usui 1930 yılında vefat edene kadar Japonya’nın yer yerinde Reikiyi ve kullanımını öğretti. Öğretmen yetiştirdi ve bunlardan birisi Dr. Usui’den sonra Reikinin öğrenimini ve yayılmasını sağladı.

Geleneksel Usui Reiki üç seviyede öğretilmektedir. Birinci Derece Reiki: Reikiye giriş, Reikinin tarihini, özelliklerini ve çeşitli el pozisyonlarıyla uygulanma yöntemlerini kapsar. Reikinin kişiye ve çevresindekilere nasıl uygulandığı öğretilir. Ayrıca birinci derece uyumlanması verilerek kişinin Aura ve çakraları Reiki enerjisini  hatırlamasını sağlar.

İkinci Derece Reiki: Bu aşamada enerjiyi yönlendiren üç enerji sembolü-enerji anahtarı ve onların kullanımlarını öğretilerek kişi ikinci derecenin uyumlanmasıyla hem sembollerin enerjisine, hem de daha yüksek  frekanslı Reiki enerjisini almaya açılır.

Üçüncü Derece Reiki: bu aşama Reiki birinci ve ikinci derecelerinin alıp en az bir sene deneyimleyenler ve bu yolda ilerlemek isteyenler  içindir. Master-Üstat aşamasıdır. Hem şifacılığa daha yüksek boyutta devam etme aynı zaman da Reikyi öğretme yetisi veriliyor. Üçüncü derecenin güçlü sembolleri  ve öğretme teknikleri öğretilir.

Reikinin her seviyesinde yeni uyumlanma ile enerjinin frekansı yükseltilir. Reiki enerjisine uyumlanan kişi yaşamının her alanını güçlü bir şekilde etkiler. Kişiye sadece fiziksel şifa getirmekle kalmaz, kişinin frekansını yükselterek evrensel enerji ve şuura yaklaştırır. Dengesizlikler olduğu durumlara denge getirir.

Kişi Reikiye uyumlandıktan sonra bu enerjiyi ne zaman ve hangi amaçla kullanmak isterse bütün yapacağı şey ellerini enerji vereceği şeyin veya kişinin üzerine koymaktır. Enerji otomatik olarak akmaya başlar. Reikiyi yönlendiren terapist değil, evrensel şuurdur. Bu nedenle Reiki enerjisi kişinin ihtiyacına göre akarak en çok şifa gereken yerlerde kendi kendine yoğunlaşır. Reiki enerjisi hem alıcı hem de terapist için son derece güvenlidir. Terapistin  kendi enerjisi olmadığı için yorucu değildir. Terapiden sonra hem alıcı hem de terapist kendisini bu evrensel sevgi dolu enerjiyle yıkanıp, arınmış hisseder.

Reikiyi kullanmanın birçok faydası vardır. Uyku düzeni, stresten kurtulma, ağrıların azalması, ani yaralanmalar ve kronik hastalıklarda çok olumlu sonuçlar elde etmek mümkündür.

Reiki tıbbi müdahalenin ve ilaçların yerini almaz. Kişinin tedavisine devam etmesi ve ilaçlarını doktor tavsiyesine göre kullanmaya devam etmelidir. Reiki bütün tedavi yöntemlerini destekler ve hızlandırır. Güvenli ve güçlü  bir şifa sanatı olan Reiki yavaş yavaş sağlık kurumlarına da girmeyi başardı ve birçok hemşire, fizik tedavi uzmanı ve doktor tarafından tedaviyi destekleyici olarak kullanılmaktadır. Reiki terapisti asla teşhis koymaz ve ilaçlarla ilgili tavsiyelerde bulunmaz.

Reiki bir din veya tarikat değildir.

 Reiki  şifa sanatıdır ve Evrenin insana sunduğu güzelliklerinden birisidir!

Billur Memmedli

Billur Memmedli (İsmailova); bu güne kadar sevdalı olduğu ve çok önem vererek, bu güne taşıdığı tamamlayıcı tıp yolculuğuna; 1973 senesinde, tıp biyolojisi bölümü öğrencisiyken para pskoiojiyle başladı .Akademik kariyerini Moleküler Biyoloji, doktorasını da Mikrobiyoloji dallarında yaptı. O yıllardan beri master olarak uygulamakta olduğu Reiki, Karuna Reiki ile biyoenerji, fitoterapi, akapunktur, renk terapi, kristal terapi, ,imgelemle teknikleri gibi tamamlayıcı tıp konularında; ve psikoterapi, psikoanaliz alanlarında halen de bilgilerini zenginleştirmeye davam etmektedir. Morsu adını verdiği bir kişisel gelişim merkezi vardır. Mirasımız Helogenetik Hafıza: Karanlıktan Sevgiye Yolculuk ve Kozmik Aile Düzeni kitaplarının yazarıdır.

Bunlar ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın