Azerbaycan'da 7 Şubat 2024 Çarşamba Günü Yapılan ve 30 Yıl Sonra Ermeni İşgalinden Kurtarılan Dağlık Karabağ Bölgesinde de Sandıkların Kurulduğu, 8. Cumhurbaşkanlığı Seçimini, Mevcut Cumhurbaşkanı İlham ALİYEV Büyük Farkla Kazandı. Yeni Dönem, Kardeş Azerbaycan Devleti ve Halkı için Hayırlı, Uğurlu olsun…

KAZAKİSTAN, 28. ÜNİVERSİTELERARASI KIŞ OYUNLARI’NA HAZIRLANIYOR

2017 Üniversitelerarası Kış Oyunları, 29 Ocak-8 Şubat tarihleri aralığında Kazakistan’ın kültür başkenti Almatı şehrinde düzenlenecek.  Üniversiteler arası Kış Oyunlarında bu sene buz pateni, kayak, hokey gibi 12 spor dalında yarışmalar gerçekleşecek.

Hazırlıkları son aşamaya gelen Üniversitelerarası “Kış Oyunlarının” resmi bilet ofisi de açıldı. Resmi bilet ofisinin açılışına Kazakistanlı sporcular, Üniversiteler arası Kış Oyunlarının elçileri, sanatçılar, ünlü gazeteciler ve blok yazarları katıldı. Katılımcılar arasında çeşitli hediyeler dağıtılan açılış töreninde bilet çekilişleri de gerçekleşti.

2017 Üniversiteler arası Kış Oyunları bilet ofisinin özelliği,  burada maddi durumu yetersiz vatandaşlara biletlerin satılıyor olması… Örneğin gaziler, engelliler ve üniversite öğrencilerine indirimli biletler satılıyor. Bilet ofisinde ayrıca bilet değişimi, iadesi, fatura alımı gibi özel işlemler de gerçekleşiyor. Bazı yarışmaların yarı final ve final müsabakalarına da biletler satılmakta. Almatı şehrinin 8 noktasında gerçekleşecek olan 117 yarışma için biletler internetten de alınabilir. Ayrıca yapılacak çekilişte 2 odalı ev hediye edileceği ilan edildi.

Kazakistan’da Üniversitelerarası Kış Oyunlarının meş’ale taşıyıcıları da belirlendi. Bunun için ülke spor, bilim, kültür alanlarının önde gelenlerinden 1000 kişi seçildi. Almatı şehrinde ise Meş’ale Alayı 100 kişiden oluşacak. Kazak Milli Üniversitesinin öğrencisi, Rio 2016’da yüzme sporundan Kazakistan’a ilk altın madalya getiren Olimpiyat şampiyonu Dmitri Balandin ise Oyunların resmi elçisi olarak seçildi.

Kazakistan’ın eski başkenti olan Almatı şehrinde Üniversitelerarası Kış Oyunları süresince kültür etkinlikleri de planlanmakta. 20 Ocak’tan itibaren Almatı tiyatroları, konser salonları,  müzeler ve kütüphanelerinde dünyaca ünlü oyunlar, yıldız sanatçıların konserleri, çeşitli sergi ve çalıştaylar düzenleniyor.

Ayrıca “Dünyayı Çocuklar Birleştirecek”, “Dünyayı Sanat Birleştirecek”, “Dünyayı Spor Birleştirecek” ve “Üniversiteler arası Kış Oyunları Görüntüleri” adlı sergi ve atölye çalışmaları yapılacak.

Bunun dışında Üniversitelerarası Kış Oyunları süresince Kazak Milli Sirkinde Kış Oyunları için hazırlanan özel sirk programı gösterilecek. Üniversitelerarası Kış Oyunları üniversite öğrencilerinin spora ilgisini artırma ve Tokyo Olimpiyatlarına hazırlık açısından çok önemli.

1957 yılından itibaren uluslararası düzeyde yapılan en büyük spor organizasyonları arasında sayılan Üniversitelerarası Kış Oyunlarına Kazakistan, ilk defa 1993 yılında katıldı. Şimdiye kadar 125’i çeşitli derecelere giren yaklaşık 700 Kazakistanlı sporcu yarışmalarda yer aldı.

Bağımsız Devletler Topluluğu BDT ülkeleri içinde Üniversiteler arası Kış Oyunlarını kendi topraklarında organize eden ilk ülke olan Kazakistan’a 50 ülkeden 2000 sporcu gelmesi bekleniyor. Sporcular dışında olimpiyatı seyretmek amacıyla da ülkeye 30 binden fazla misafir geleceği tahmin ediliyor.

Uluslararası yarışmanın canlı tv yayınları 80 ülkede 1 milyar seyirciye ulaştırılacak.

Torgın Sultankızı

1975 yılında Kazakistan’ın batısında doğdu. Orta ve lise eğitimini memlekette tamamladıktan sonra üniversite için Türkiye’ye geldi. Gazetecilik mezunu olan Torgın Sultankızı, yayıncılık alanında çalışıyor.

Bunlar ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın