Azerbaycan'da 7 Şubat 2024 Çarşamba Günü Yapılan ve 30 Yıl Sonra Ermeni İşgalinden Kurtarılan Dağlık Karabağ Bölgesinde de Sandıkların Kurulduğu, 8. Cumhurbaşkanlığı Seçimini, Mevcut Cumhurbaşkanı İlham ALİYEV Büyük Farkla Kazandı. Yeni Dönem, Kardeş Azerbaycan Devleti ve Halkı için Hayırlı, Uğurlu olsun…

Dolunay Dergi Topluluğu Genel Merkezi Açılışı Ankara’da Yapıldı

“www.dolunaydergi.com Geleceğe Türk Bakışı” internet dergimizin Yönetim ve Yazarlarının öncülüğünde Ankara’da kurulan “Dolunay Dergi Topluluğu” Derneği Genel Merkezinin açılışı yapıldı. Açılış dolayısı ile tertiplenen toplantıya, Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit ÖZDAĞ, MHP Iğdır 24. Dönem Milletvekili Sinan OĞAN, Türk Dünyası’ndan bazı Akademisyenler, Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı HAYAT AĞACI Gurubu Koordinatörü Av. Sema AKSOY ve bazı Avukatlar, çok sayıda dost ve arkadaş katılımlarıyla gerçekleşti.

Açılışta yapılan konuşmalarda Sayın Dr. Sinan Oğan da Sayın Prof. Dr. Ümit Özdağ da kültürün Türk dünyasında güzel buluşmalara vesile olacak önemli bir alan olduğuna ve bunu özellikle kadınların çok titizlikle yapacaklarına inançlarını dile getirdiler.

Dernek Başkanı Sayın Ufuk Baykal Ülger ise; Dernek çatısı altında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ülkesi ve Milletiyle bölünmez bütünlüğünü esas alan ve Türk dünyasını büyük ailesi kabul eden kişilerle buluşulacağını belirtti. Büyük Türkolog İsmail Gaspıralı’nın dilde-fikirde-işte birlik şiarı doğrultusunda, gelecek nesillere aktarılacak ortak etkinlikler, örnek çalışmalar yapmak niyetlerinden bahsetti. Yapılacak bütün çalışmaları gelecek nesiller aktarabilmek için güçlü kitle iletişim araçlarına; basılı, sesli, görüntülü yayın araçlarına ihtiyaç bulunduğuna ve son zamanlara özellikle gençliğe ulaşmak için sosyal ağların da önemli bir mecra olduğuna işaret etti.

Ankara Barosunun önceki Başkanı ve madde bağımlılığıyla mücadele gurubu olan HAYAT AĞACI’nın Koordinatörü Sayın Av. Sema Aksoy ise konuşmasında;  Türkiye’nin merkezinde; Ankara’da Dolunay Dergi çatısı altında, dünyadaki Türk halklarıyla birlikte olduğunu düşünmenin; Türk devletlerinin bayraklarının gölgesini hissetmenin gururuna vurgu yaptı.

Program, www.dolunaydergi.com Geleceğe Türk Bakışı dergisinde yer alan bazı şiirlerin, dergi ekibindeki kişilerce seslendirilmesi ve Piyano ve Ses Sanatçısı İnci Belma ÇOLAK’ın şefliğinde, doğaçlama oluşan “Davetliler Korosu”nun söylediği Türk Dünyasından ezgiler ve milli marşlarla devam etti, davetliler keyifli dakikalar geçirdi.

 dolunaydergitoplulugu.org da videosu izlenebilir

Suat Gökçek

1962 yılında Ankara’da doğdum. Eğitimimi tamamladıktan sonra; önce Gazı Üniversitesi Bilgi İşleminde, daha sonra TRT Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığında çalıştım. 27 yıllık hizmet sonrası emekli oldum. Emeklilik dönemimde ise sosyal sorumluluk projelerinde görev yapmaktayım.

Bunlar ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın