Azerbaycan'da 7 Şubat 2024 Çarşamba Günü Yapılan ve 30 Yıl Sonra Ermeni İşgalinden Kurtarılan Dağlık Karabağ Bölgesinde de Sandıkların Kurulduğu, 8. Cumhurbaşkanlığı Seçimini, Mevcut Cumhurbaşkanı İlham ALİYEV Büyük Farkla Kazandı. Yeni Dönem, Kardeş Azerbaycan Devleti ve Halkı için Hayırlı, Uğurlu olsun…

15 TEMMUZ ÜZERİNE GÖRÜŞLER

*15 Temmuz hain kalkışması; başını İSRAİL, ABD, ve İNGİLTERE’ nin çektiği çok sayıda ülkenin istihbarat örgütlerinin bilgisi ve örtülü desteği altında gerçekleşmiştir.

*Başarı veya başarısızlık üzerine kurgulanmış ve her iki halde de emperyal çıkarlara fayda sağlaması amaçlanmıştır.

*Öncelikli olarak; “Çıkarılacak bir iç kargaşa ve çatışma ile koordineli şekilde yapılacak dış müdahale sonucu kısmi işgal; ardından da fiili bir bölünme” hedeflenmiştir.

*Ordunun ve emniyet güçlerinin kendi içlerinde veya birbirleriyle çatışacağı ve muhalefete mensup vatandaşların da büyük oranda kalkışmaya destek vereceği, halkın da çatışma içerisine gireceği hesaplanmıştır.

*Asırlardır kökleşmiş ve gelenekselleşmiş “Ordu-Millet” kavramı tahrip edilerek ve her türlü ayrışma körüklenerek; vatanın her köşesi saldırılara açık hale getirilmek istenmiştir.

*Hain kalkışmanın önlenmesinde; devlet yetkililerinin, muhalefet parti yöneticilerinin ve ölümüne demokrasisine ve vatanına sahip çıkan asil Türk Milletinin büyük rolü vardır.

*Ancak; TSK’nin büyük çoğunluğunu teşkil eden, ‘Cumhuriyetin temel değerlerini korumaya yemin etmiş’ kahraman mensuplarının vermiş olduğu kararlı mücadelenin; hem darbeyi hem de bir iç savaşı engellediği inkar edilemez bir gerçektir!

*15 Temmuz öncesi başlatılan ve sonrasında daha büyük bir kararlılıkla yürütülen “Her türlü terörist faaliyetle mücadelenin” koşulsuz bir şekilde desteklenmesi tüm vatanseverlerin öncelikli görevi haline gelmiştir.

*Darbe süreci bitmemiştir. Savaş;terörist faaliyetlerle koordineli olarak, siyasi,ekonomik ve sosyolojik alanda bütün şiddetiyle ve çok sinsi bir şekilde devam etmektedir.

BU NEDENLE;

•Her türlü ayrıştırıcı yaklaşım, davranış ve hareketten ısrarla kaçınılmalı; her fırsatta, her kesimi kucaklayan bir tutum sergilenmelidir !

•Çok büyük darbe yiyen, imajı zedelenen Ordumuzun; yurt içi ve yurt dışında vermekte olduğu mücadelede başarılı olabilmesi; üstün bir moral gücü ve motivasyonu zaruri kılmaktadır.

•TSK’nin imajı Türkiye’nin imajıdır ve caydırıcı etkisiyle doğrudan bağlantılıdır.

•Başta PKK, FETÖ, IŞİD(ISIS), DHKPC VB. olmak üzere, her türlü terörist faaliyete karşı verilmekte olan mücadele kararlılık içerisinde, kesintisiz olarak sürdürülmelidir .

•Terörist örgütlerin tasfiye edilmesiyle  boşalacak alanların, başka kötü amaçlı yapılanmalar ve/ veya mafya gurupları tarafından doldurulmasına asla izin verilmemelidir!

***ADALET TERAZİSİ YANLIŞ TARTMAMALI VE VERİLMEKTE OLAN HAKLI MÜCADELEYİ GÖLGELEMEMELİDİR!

***DEVLETİN BEKASININ; ANCAK VE ANCAK, ASİL MİLLETİMİZİN ORTAK ÜLKÜLER ETRAFINDA KENETLENMESİYLE” SAĞLANABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR .

***ÖLMEKTE OLAN “YENİ KAPI RUHU” , DAHA DA KAPSAYICI ŞEKİLDE, YENİDEN CANLANDIRILMALIDIR.

***DEVLET KADROLARINA YAPILACAK ATAMALARDA, “MİLLİ SADAKAT VE MUTLAK LİYAKAT” ESAS ALINMALIDIR!

Her şeye rağmen yolunda yürümeye kararlı olan milletimizi ; hiçbir gücün bu yoldan döndüremeyeceği; hem söz ve hem de fiiliyatta tüm dünyaya gösterilmelidir!

*****ALLAH BİR DAHA 15 TEMMUZ VB. FELAKETLER YAŞATMASIN! TÜRKÜN KUDRETİNİ DAİM KILSIN!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Canfer Balçık

Emekli Kurmay Albay, Araştırmacı Yazar, Şair

Bunlar ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın