Azerbaycan'da 7 Şubat 2024 Çarşamba Günü Yapılan ve 30 Yıl Sonra Ermeni İşgalinden Kurtarılan Dağlık Karabağ Bölgesinde de Sandıkların Kurulduğu, 8. Cumhurbaşkanlığı Seçimini, Mevcut Cumhurbaşkanı İlham ALİYEV Büyük Farkla Kazandı. Yeni Dönem, Kardeş Azerbaycan Devleti ve Halkı için Hayırlı, Uğurlu olsun…

Feng Shui Rüzgar ve Su

Doğada mevcut yaşam enerjisini, yaşadığımız ortamda ortaya çıkarmaya ve mekan içerisinde bu enerjileri aktif hale getirme yöntemleri içeren bir Çin Öğretisidir. 

Yaşam kaynağımızın bir enerji olduğunuz düşünerek çevremiz ve yaşadığımız ortamlarında bu enerjilerle çevrili olduğu görüşü uzak doğu kültürlerinde benimsenen bir görüştür. Bu inanışa göre içerisinde bulunduğumuz alanı pozitif enerjiye çevirebilirsek, hayatımızda düğümlenmiş konularında şifa bulacağına inanılır. Yaşamakta olduğumuz mekanların, zaman zaman bazı yerleri onarılmayı bekler, düzenlenmeyi bekler kısaca düğümlenmiş köşelerimiz bulunabiliyor. Eğer bu noktalara daha dikkatli ve bilinçli inceleyebilseydik, yaşamımızda düğümlenmiş çözemediğimiz bir başka konuyu temsil ettiğini fark edebilir. Orada yığılmış negatif enerjiyi düzen ve onarım ile temizleyerek, yaşamımızdaki düğümlerin nasıl açılıp çözümlendiğini gözlemleyebilirsiniz.

2018 yılı çin takvimine göre köpek yılı olarak geçmektedir. Yang Metal 庚 – Köpek 戌 (Yang Toprak)

Çin’deki kutlamalarda köpek ile birlikte ejderha figürlerinin çokça kullanıldığını görürüz. Bunun nedeni ise, Çin astrolojisinde köpeğin, yeryüzünün kapısını, ejderhanın ise tam tersi cehennemin kapısını temsil ediyor olmasıdır. Her ikisi de hem birbirlerine zıt, hem de benzer özeliklere sahiptirler. Algıları açık ve karanlık tarafları olan, sezgisel hayvanlardır. Cennet- cehennem; varoluş-yok oluş, başlatma-sonlandırma gibi, gel-git temaları hayatımızda daha çok hissedilebilir. Köpek, sezgiler ve psişik yetenekleri temsil eder. Dünyamız ile ilgili daha çok sezgilerimizin artacağını gördüğümüzde, etrafımızdaki bizim için pozitif veya negatif enerjileri fark ettiğimizde bu bize başlatma ve bitirme konularında destek verecektir.

Toprak enerjisi, bizi ayaklarımızı sağlam basmaya yönlendirir. Bu ay, sezgilerimize güvenerek atacağımız her yeni adım bizi gerçekliğimize daha fazla yaklaştıracaktır.

Kuvvetli toprak enerjisi ile beraber içe dönüş yaşayabilir ve kendimizle hesaplaşmalara gidebiliriz. Bu ayı kendimizle yüzleştiğimiz bir deneyim olarak düşünmeliyiz. Topraklanma ve meditasyon yaparak, merkezimizi bulmak, bu ayı değerlendirmek için ideal…

O yüzden, bugüne kadar kafanızı kurcalayan, iç kargaşaya neden olan, toprak elementi ile ilişkili güven, sadakat, aile ve insan ilişkilerimiz, yaşam şeklimiz, yaşamımızı şekillendiren konuları masa üzerine yatırıp, üzerinde düşünmek, revizyon yapmak ve 2018’de hazırlıklı girmek için uygun bir dönemi. http://madeinfengshui.com/2017/10/09/ekim-2017-kopek-ayi/

Temel Kurallara geçmeden önce 2018 yılı sizin için evinizi yenilemenin bir başlangıcı olabilir böylelikle hayatınızdaki düğümleri çözmeniz için size bir fırsat şansı yakalamış olabilirsiniz. İyilikle gelenleri denemek size bir şey kaybettirmez. 2018 yılına büyük bir enerji ile başlamak size iyi gelecektir.

Temel Kurallar 

  1. Chi : Geleneksel Çin kültüründe evrendeki her anlının bir parçası olduğuna inanılan yaşam enerjisi, tinsel enerji.

2. Yin-yang : Çin felsefesinde, insanların doğadaki olayları algılayışlarında karşılaştıkları ve evrendeki her devingen nesnede bulunduğuna inanılan doğal karşıtların genel tanımlamaları. Edilgeni, karanlığı, dişili, olumsuzu tüketimi betimleyen “Yin” geceye, Etkeni, aydınlığı, erili, olumluyu ve üretimi betimleyen “Yang” ise gündüze karşılık gelir. Sürekli bir mücadele içinde olan Yin ve Yang birlikte Bütünü yaratırlar.

3. Beş element: Ağaç, Ateş, Toprak, Metal, Su’dan oluşur. İnsanlar da doğdukları yıllar itibariyle bu elementlerin etkisi altındadır.

4. Bangua yön haritası: En klasik Feng Shui öğretisidir. Pusulanın gösterdiği yönlere göre mekanı 9 bölüme ayırmayı öngörmektedir. Bu bölümler hayatın 8 önemli boyutunu ve enerjinin çıkış noktası olan merkez bölümünü içine alır. Sağlık, aşk, zenginlik, kariyer, eğitim gibi beklentiler Bagua haritası üzerinde yönlerle ifade edilir. Bu noktala

ra örnek sol tarafta yer alan tablo size referans olabilir. Bu tabloya göre evinizin konumuna göre değerlendirmelisiniz mesela salondan başlayabilirsiniz, tüm evler kare veya dikdörtgen düzendedir.

Doğu yönü Sağlık ve Bereket Köşesi, bu bitkilerinizi yerleştirmeniz gereken bir köşe eğer güneş görmeyen bir nokta ise oraya uygun bitki yerleştirebilirsiniz. Bu bitkilerin sağlıklı büyümesi, sizin ve ailenizin hem sağlığını hemde bereketini arttırır.

Trigram :

Chen BAGUA Doğu, ağaç, büyük erkek çocuk, bahar, ayak

Batı yönü Çocuklar ve Gelecek Şansını temsil eder, Beyaz renk kullanılmalıdır. Aynalar, metalik çerçeveler, metal kaseler, metal gövdeli abajur ve aydınlatma elemanları, metal vazo, bronz döküm heykeller gibi objeler bulundurulması çocuklar ile iletişim ve gelecekten beklenenleri güçlendirecektir.

Trigram :

Tui BAGUA Batı, metal, genç kız, sonbahar, gelecek, göl, ağız

Kuzey yönü: Kariyer şansını temsil eder bu yön, kariyer ve iş konusunda enerjiye ihtiyaç duyanlar bu köşeyi mavi tonlarda organize edebilir veya siyah renklerde. Ayrıca su içinde yetiştirdiğiniz bitkileri, su sesi çıkarak küçük dekor objelerini bu yöne koyabilir. Akvaryum mutlaka bu köşede yer almalıdır.

Trigram:

Kan BAGUA Kuzey, su, orta yaş erkek, kış, kulak, çalışmak,

Güney yönü: Saygınlık ve Ün köşesi, çevrenizden saygı görmek istiyorsanız bu konuda çalışma yaparak hayatınızda nelerin değiştiğini görebilirsiniz. Kırmızı renk bu köşeyi temsil ediyor, aydınlatma objeleri mumlar gibi detaylar burada yer almalı özellikle kırmızı renkli olanları tercih etmelisiniz.

Trigram:

Li BAGUA Güney, ateş, orta yaş kadın, büyümek, yaz, göz

Güney Batı yönü: Aşk ve Evlilik şans köşesidir. Kristal ve Seramik objeler bu köşede yer almalıdır. Bej ve sarı renkli objeler mutlaka bu köşede yer almalıdır. Aşk ve evlilik için bu köşeye pembe çiçek açan çiçekler yetiştirebilirsiniz.

Trigram:

Kun BAGUA Güneybatı, toprak, anne, besleyen, ilişkiler, mide

Güney Doğu yönü: Bolluk ve Bereket şansı köşesi, Yeşil ve kahve renkler bu köşeyi temsil eder, yeşil canlık büyük yapraklı bitkileri para ağacınız olarak bu köşede büyüterek yaşamınızdaki bolluğu arttırabilirsiniz.

Trigram:

Sun BAGUA Güneydoğu, ağaç, büyük kız çocuk, rüzgar, kalça

Kuzey Doğu yönü: Eğitim şansı köşesi, Bej ve sarı renkler temsil eder, kristaller ve seramik objeler yer almalıdır. Bu köşede başarılarınızı sergileyebilirsiniz. madalya ve ödüller köşesi bu açıda yer alırsa akademik başarı ve eğitim alanındaki enerjinizi yükselterek destekler.

Trigram:

Ken BAGUA Kuzeydoğu, toprak, genç erkek, gelişme, dağlar, el

Kuzey Batı yönü: Destek alma ve dayanışma şansı köşesi ben en önemli köşe bu noktadır. Burada size destek olmasını istediğiniz aile bireylerinin fotoğraflarına yer verebilirsiniz. çerçevelerini metal olmalıdır. Gümüş ve altın rengi ağırlıklı bir dekor olabilir. Ancak renk olarak beyaz renk kullanılmalıdır.

Trigram:

Chien BAGUA Kuzeybatı, metal, baba, lider, gökyüzü, baş

BAGUA ENERJİ HARİTASI ve TRIGRAMLAR

Trigramlar, evrende sürekli hareket eden, değişen döngüleri gösteren sembollerdir. Yaşamda her şey, birbirine karşıt ama birbirini tamamlayan yin ve yang enerjilerden oluşur. Çatışmak için değil, birbirini tamamlamak için var olurlar. Kesik çizgiler Yin, düz çizgiler Yang enerjileri gösterir. Trigramlar, aynı zamanda, Kozmik Üçlü olarak tanımlanan, Gök-Yer-Gök-İnsan’ı temsil eder. Yaşamdan amacımız, kozmik üçlü arasındaki ilişkinin uyumlu olmasını sağlamaktır. Bizim, insanın görevi, gök ve yer arasındaki dengeyi kurmaktır.

Trigramlar, bagua haritasında, temsil ettikleri pusula yönleri, yıldız numarasına göre farklı özellikler gösterirler. Bu özellikler, Feng Shui uygulamasında bize rehberlik yaparlar;http://www.fengshui-tr.com/bagua-enerji-haritasi.p

Yeni okuyanlar için feng shui karmaşık gelebilir, ancak şöyle salonumuzda otururken doğu yönüne odaklanmak veya salondaki koltuk üzerindeki yastıkların rengini o yöne göre değiştirmek. Koltuk şalı seçerken ihtiyacınız olan rengi seçmek ile başlayabilirsiniz böylelikle hayatınızdaki düğümleri biraz gözlemleyin bu enerji titreşimi işe yaramış mı ?, konularda iyileşme var mı? ve bir sonraki madam coco, english home v.b. alışverişinizde hangi objelere neden ihtiyacınız olduğunu bilerek alışveriş yaparsanız hem gözünüze hem ruhunuza hitap eden bir alışveriş yapmış olursunuz.

2018 yılına girerken size bolluk, bereket, sevgi, aşk getirmesini dilerim.

Sevgiyle kalın.

Melis Üregen

1987 yılında İstanbul'da gözlerimi açıp, hayatıma evlenerek Ankara'da devam etmekteyim. Marmara Üniversitesi Heykel bölümü ve Beykent Üniversitesi Tekstil Moda Tasarım bölümü yüksek lisans mezunuyum. Yüksek lisans tezimi "Antik Anadolu Medeniyeti Frigya Uygarlığı Desenlerinin Tekstil Desenlerine Uyarlanması" üzerine yazdım. Tekstil tasarım asistanlığı iş deneyimlerime şimdi kişiye özel tasarımlar yaparak devam etmekteyim.

Bunlar ilginizi çekebilir...

1 Response

  1. 10 Aralık 2017

    […] taşlarla dekor objeleri olarak kullanılması enerji değişikliğinde güçlü etkilere sahiptir. Ev dekorasyonunda Feng shui detaylarını yayınladığımız yazımıza bir göz […]

Bir yanıt yazın