Azerbaycan'da 7 Şubat 2024 Çarşamba Günü Yapılan ve 30 Yıl Sonra Ermeni İşgalinden Kurtarılan Dağlık Karabağ Bölgesinde de Sandıkların Kurulduğu, 8. Cumhurbaşkanlığı Seçimini, Mevcut Cumhurbaşkanı İlham ALİYEV Büyük Farkla Kazandı. Yeni Dönem, Kardeş Azerbaycan Devleti ve Halkı için Hayırlı, Uğurlu olsun…

Bereketli Meyveler

Bereketin Simgesi Meyvelerin Feng Shui ile Kullanımı

Feng Shui felsefesinde meyveler bolluk, refah ve iyi şans sembolleri olarak kullanılırlar.

Bereketin Simgesi Nar Meyvesi

Geleneksel Feng Shui uygulamalarında belirli meyvelerin kullanımı genellikle eski metinlerde sınıflandırılmış olmalarına dayanmaktadır. Bu metinlerde ömür boyu, zenginlik, refah, doğurganlık v.b. tanımlamaları özel sembollerle tanımlanır. Aynı kültürümüzdeki geleneksel minyatür çizimleri, kilim – halı dokumalarındaki semboller gibi belirli soyut kavramları resimsel betimlerler. Bu meyveleri Feng Shui dekorasyonunda enerji tedavisi olarak seçerken, iç güdülerinizi kullanırken aynı zamanda meyvenin tıbbi özelliklerini bilerek seçmeniz gerekir.

Feng Shui bilgelerine göre, odaklanmamız gereken meyvelerin renkleridir, ayrıca sayıları da sembolizmi için önemlidir. Evimizde taze meyvelerin olması her zaman mümkün olmadığı için resim veya seramik objelerle sergilemek veya çeşitli aksesuar ürünleri olarak kullanmamız feng shui felsefesine göre pozitif enerjiyi çeker.

İşte Feng Shui uygulamalarında kullanılan en popüler meyve sembolleri;

Şeftali:

En popüler feng shui meyve sembollerinden biri olan şeftali ölümsüzlüğün sembolüdür. Şeftali, ölümsüz tanrılarla ilgili bir çok antik Çin efsanesinde ön plana çıkması nedeniyle cennetin meyvesi olarak feng shui’de kullanılmaktadır. Şeftali zenginlik, sağlık, bolluk ve uzun ömür ile ilişkilendirilir. Şeftali aynı zamanda sevgi ve evliliğin bir feng shui sembolüdür. Çin’de “Şans Seviyorum” kelimesi kullanılır, şeftali çiçekleri şansı temsil eder.

Photo by Ian Baldwin on Unsplash

Nar:

Nar, sulu tohumlarla dolu olduğu için, feng shui’deki doğurganlığı ve üremeyi sembolize eder ve feng shui doğurganlık tedavisi olarak kullanılır. Nar ayrıca ailenin mutluluğunu ve kişinin torunları için iyi şanstır. Feng shui danışmanları, yeni evli çiftlere, nar şeklindeki sanat eserlerinin evin dekorasyonunda kullanılmasının iyi şans getireceğini ve birçok sağlıklı çocuk enerjisi içereceğini belirtirler.

Üzüm:

Bol miktardaki, maddi zenginliği ifade eder, evin bereketini temsil eder. Üzüm, yakın gelecekte birine gelen başarıyı ve bolluğu temsil etmeye, ya da her zaman bir ailenin içinde olmak için geldi. Bu nedenle, Çin evlerinde üzüm görüntüleri görmek çok yaygındır. Bazen üzümler aynı zamanda bir feng shui sembolü olarak doğurganlığı arttıracak enerjiyi temsil ettiğini ve kötü şansı iyi şansa dönüştürdüğüne inanılmaktadır.

Photo by Nathan Burrows

Elma:

Barış, sağlık ve uyum ile ilişkilendirilmiştir. Çin dilinde “elma” kelimesinin “barış” kelimesine benzediğidir. Renkli, kırmızı elmalar çok hayırlıdır, ancak tabii yeşil ve altın sarısı elmalar renk özelliklerine göre feng shui dekorasyonunda sıklıkla kullanılmaktadır.

Ananas:

Ananas, Çin kelimesinin sesi ” yolunuza iyi şanslar ” okunuş sesine yakındır, bu yüzden ananas zenginlik, servet ve zenginliğin popüler bir geleneksel feng shui simgesi haline gelmiştir. Aynı zamanda orta çağ döneminde İngiltere’de ananas mevyesi davetlerin dekorasyonu olarak sıklıkla kullanılmıştır. Dekor için kiralanan bir meyvedir.

Photo by Carlota Trillo 

Portakal:

Geleneksel feng shui uygulamalarında portakalların popülerliği, portakal renginin yang enerjisi kadar ferahlatıcı / temizleyici kokusu ile benzerliği ile tercih edilen bir semboldür. Feng shui tedavisinde oturma odasında iyi şans ve refah için  9 adet  portakal olaması önerilmektedir. Turunçgillerin kötü şansı engellediği düşünülür, bu nedenle mandalina ve limonların yanında geleneksel feng shui uygulamalarında sık sık kullanılır.

Photo by Keilidh Ewan

Belli enerjileri için taze meyveleri kullanmak veya sergilemek en iyi kullanım şeklidir. Bununla birlikte meyve sembollerini, meyve şeklinde değerli taşlarla dekor objeleri olarak kullanılması enerji değişikliğinde güçlü etkilere sahiptir. Ev dekorasyonunda Feng shui detaylarını yayınladığımız yazımıza bir göz atabilirsiniz.

Melis Üregen

1987 yılında İstanbul'da gözlerimi açıp, hayatıma evlenerek Ankara'da devam etmekteyim. Marmara Üniversitesi Heykel bölümü ve Beykent Üniversitesi Tekstil Moda Tasarım bölümü yüksek lisans mezunuyum. Yüksek lisans tezimi "Antik Anadolu Medeniyeti Frigya Uygarlığı Desenlerinin Tekstil Desenlerine Uyarlanması" üzerine yazdım. Tekstil tasarım asistanlığı iş deneyimlerime şimdi kişiye özel tasarımlar yaparak devam etmekteyim.

Bunlar ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın