23 NİSAN 1920; Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. ATATÜRK; “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir!” diye açıkladı, o gün, “HAKİMİYETİ MİLLİYE BAYRAMI” oldu ve çocuklara armağan edildi. 1923'te “ÇOCUKLARIN ROZET BAYRAMI”, sonrasında “ÇOCUK BAYRAMI” adını aldı, 1929'da iki bayram birleştirilerek “HAKİMİYETİ MİLLİYE VE ÇOCUK BAYRAMI" oldu... "23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI" Kutlu Olsun! Türk çocukları başta olmak üzere bütün çocuklar daima özgür, güvende ve mutlu yaşasın…

Çini ve Genç Dokunuş

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın maddi katkılarıyla düzenlenen GENÇ – DES programı kapsamında hayata geçirilen  “Çini ve Genç Dokunuş” projesinin kapanış sergisi Karum İş ve Alışveriş Merkezi 16 Aralık Cumartesi günü açılan serginin proje koordinatörü Almula İdil Kılıç kendisi Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısıdır. Sergi Aralık sonuna kadar Karum iş ve alışveriş merkezinde ziyaretinizi beklemektedir.

GENÇ – DES programı oldukça kapsamlı sanatları içermiştir. Sanat, spor, müzik, drama gibi çeşitli kültür ve spor dallarında gençlere eğitimler verilmiştir. Çini Sanatçısı Almula İdil Kılıç Çini eğitimi projesinin başında yer aldı. Proje Eylül ayında başladı her hafta verilen derslerle bugün sergide yer alan bir birinden değerli çini örnekleri üretildi. 14-29 yaş arası olan 18 genç katılımcıyla gerçekleşen bu proje, gençlerimizin kültürümüze ait sanat eserlerini tanıması ve günümüzde yeniden üretilmesi ile Türk motiflerini yeni kuşaklara aktardılar. Geleneksel desenleri etüt ederek kısa bir eğitim alan gençlerimiz, kültürümüzün değerli simgelerini haftalarca çalışarak bu eşsiz çini örneklerini yansıttılar.Bu proje ile  kültürümüzden büyük bir miras kalan çini sanatı ile gençlere aktarılmış oldular. Gençlerin ok fazla ilgi gösterdiğini söyleyen Almula idil Kılıç bu projenin tekrar edilmesini istediğini belirtti. Geleneksel Çini Sanatı  “Bu bir okyanus, derya, deniz ise ben bir su damlasıyım” diyen Almula İdil Kılıç   kültürümüzün önemli parçası olan geleneksel Türk çini sanatımızı bu sözleri ile özetliyor.

Sergiden Fotoğraf Kareleri;

 

Bunlar ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın