Azerbaycan'da 7 Şubat 2024 Çarşamba Günü Yapılan ve 30 Yıl Sonra Ermeni İşgalinden Kurtarılan Dağlık Karabağ Bölgesinde de Sandıkların Kurulduğu, 8. Cumhurbaşkanlığı Seçimini, Mevcut Cumhurbaşkanı İlham ALİYEV Büyük Farkla Kazandı. Yeni Dönem, Kardeş Azerbaycan Devleti ve Halkı için Hayırlı, Uğurlu olsun…

Sihir Her Yerde…

 

Sihir her yerde,

Masallardaki hikayelerde verilmesi gereken mesajlar olmuştur her zaman. Mesela, Peterpan,  Pamuk prenses ve yedi cüceler, Fareli Köyün Kavalcısı…vb. gibi yüzlerce masallar.  Hepimiz bu masallarla büyümüşüzdür. Hayatım boyunca küçükken izlediğim çizgi filmler ve filmlerde gördüğüm sihirlerin yada gerçekliğin dışında doğa üstü olan kurguların hep hayatımızda gerçekten var olmasını istemişimdir.

“Keşke sihirli güçlerim olsa da şu sınavlarımdan yüksek not alsam”,

Ya da “bana kötü davranan arkadaşlarımı sihirle cezalandırsam” :),

Ev temizliği, yemek… gibi işleri  tıpkı tatlı cadı Samantha’nın  burnunu oynatması kadar sihirle yapsak…:),

Hiç çabalamadan çok zengin olsak..:),

Bu ve bunun gibi hayatımızı kolaylaştıran her şeyi sihirle halledebilsek nasıl  olurdu acaba?

Şimdi diyeceksiniz ki “Tabi çabalamadan olumsuzluğu yaşamadan hiçbir şeyin değeri ve kıymeti bilinmez. Bize bununla mı ilgili anlatacaksın?” diye. Aslında hayır. Tam tersi hayatımızın gerçekliğinde sihrin tamamen kendisinde zaten mevcut olduğunu ve bu hazinemizin hayatımızı daha da kolaylaştırabileceğini anlatacağım. Sadece filmlerde olduğu gibi olmasa da filmlerdeki sihirlerin de fantastik boyutuna getirilinceye kadar olan kadim bilgilerden ilham alınarak bu kurguların oluşturulduğunu fark ettirmeye çalışacağım.

Sihir her yerde…

Kendimizde, çevremizde, komşularımızda,  hayvanlarda, bitkide, doğada, tüm evrende…

Sadece hayatımıza o kadar çok siyah beyaz olarak bakmışız ki, bir türlü gerçek olan sihri görememişiz yada görmek istememişiz.

Mesela en baştan alalım:

Bir hayvan ya da insan yavrusunun anne karnında küçük bir hücre halinden bir canlıya dönüşmesinin olağan üstü yolculuğu

ya da doğanın içinde bir bitkinin, ağacın muhteşem matematiksel bir hesap sistemiyle hiç şaşmadan yaşamını sürdürme şekli,

Bir arının çiçekleri döllerken dünyaya kattığı büyük sihir,

Bir kuşun ağacın dalında öterken kulakları okşayan sihirli sesi,

Rüzgarın havada dans etmesi,

Bu saydıklarım sadece çevremizde bizim günlük yaşantımızda fark edemediğimiz sihrin örnekleri. Ve aslında tuhaf olan da  bunların bizlerde normalmiş gibi algılanması aslında.

Bir de daha başka sihirler var evrende…

Filmlerin masalların ilham aldığı sihirler ve bu yetkinlik hepimizin içinde barındırdığı bir özellik.

Sadece bunları bazılarımız ortaya çıkartabiliyor.

X-men deki mutantlar, süper adamlar, sihirli cadılar veya  havadan uçan insanlar gibi…

Mesela Peterpanı ele alalım. Uçmayı öğretirken Wendy ve kardeşlerine önce uçabileceğini hayal etmelerini söyler, sonra bu konuda kendilerine inanmaları gerektiğini söyler. Eh birazcık da peri tozu ekler ve çocuklar var olmayan ülkeye doğru uçmaya başlar.

Peri tozunu bilemem ama diğer öğretileri evrensel çekim yasasında olmasını istediğimiz hedefleri gerçekleştirmek için zaten yapmamız gereken adımlar olduğunu artık biliyoruz. Hollywood filmlerinin çoğunda bu mesajlar hep var.

Önce kendine güvenmeyen başarısız başrol oyuncusu, sonra kendisine yapabileceğini inandığında, asla vazgeçmediğin ve çok istediğinde de filmin başrol oyuncusu,  filmin sonunda kazanır ya da sevginin gerçek sihrini ortaya çıkartan olay örgüleri ve film konuları…

Fantastik filmlerde de karşımıza sihrin sevginin gücüyle daha da çok ortaya çıktığı inancı hep çıkar.

Film karakteri bir hedef için sihir yapmaya kalkışır ancak ilk başta beceremez,  sonra yavaş yavaş sihir yapmanın sırrının kendine olan inancının hayal gücünün ve içindeki sevgiyi hissetmesinden meydana geldiğini fark edince de gerçek sihri de işte o zaman yapmaya başlar.

Bu mesajları vermeye çalışan binlerce film izledim.

Sonra şunu fark ettim batı bu yolda hedefini gerçekleştirmek ve başarılı olmak için ne yapılması gerektiğini keşfetmiş ve zaten görünürde de bizim bilinçlilik durumumuzdan çok daha ilerde bir farkındalıkla hayatlarını sürdürüyorlar.

Yine dönelim sihrimizin farkındalığına…

Evet sihir her yerde…

Sözcüklerimizde,

Düşüncelerimizde,

Hayal gücümüzün yaratımında,

Düşlerimizde,

Niyetlerimizde,

Arzularımızda,

…ve inançlarımızda…

Sadece parmaklarımızı şaklatmamızı bekliyor. Öyleyse ne duruyoruz?

Biz eyleme geçelim içimizdeki sihir zaten kendiliğinden oluşur…

Eh birazcık da peri tozu da arkasından gelir elbette 🙂

Bunlar ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın