Azerbaycan'da 7 Şubat 2024 Çarşamba Günü Yapılan ve 30 Yıl Sonra Ermeni İşgalinden Kurtarılan Dağlık Karabağ Bölgesinde de Sandıkların Kurulduğu, 8. Cumhurbaşkanlığı Seçimini, Mevcut Cumhurbaşkanı İlham ALİYEV Büyük Farkla Kazandı. Yeni Dönem, Kardeş Azerbaycan Devleti ve Halkı için Hayırlı, Uğurlu olsun…

14 Ağustos Kıbrıs Türkü’nün Zafer Bayramı

14 Ağustos.Kıbrıs Türklerinin  ZAFER BAYRAMI’dır..KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’nin “ENOSİS”hain soykırım kuşatmasından kurtuluşunun yıl dönümü.

KUTLU OLSUN, Kuzey Kıbrıs Türk Halkına ve  BÜTÜN TÜRK İLLERİNE…

Kurucu Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Kıbrıs’ın Türkiye ve Türkler için ne kadar önemli olduğunu söylemişti her fırsatta!
Dünya lideri olduğunu ve bunun ilanihaye süreceğini hatırlattı bize ve ülkeyi yönetenlere. ULU ÖNDER; DOĞU AKDENİZ HAVZASINDA günümüzde yaşadığımız sıkıntılar ile.

Görsel ve yazılı basın çalkalanıyor “DOĞU AKDENİZ”haber ve tartışma programları ile bir süredir doğal olarak.. Doğu Akdeniz’de, egemenlik hakkımız olan “sismik araştırma yapma hakkımız gasp edilmeye çalışılıyor “, asla DOST olamayacak” ülkelerin Türkiye’ye karşı dayanışmasıyla…

ATATÜRK BİZE BU OLACAKLARI VE KIBRIS’IN ÖNEMİNİ 90 yıl önce söylemişti. ;Biz-siz her zamankİ hafızamız ile unuttuk.Kuşatılmışlık ile bağlantılı Sevr Emelleri ve “Askerlik üzerine oynanan oyunları” ve bağlantılarını daha sonra anlatacağım sizlere.

Rahmetli Bülent Ecevit ve Rahmetli Rauf DENKTAŞ Kıbrıs’ın önemini Atatürk’ün söylediği gibi kavramışlardı mutlaka.
Türkiye’de, Bülent ECEVİT ve Necmettin ERBAKAN’ın önderliğindeki Koalisyon Hükümeti yönetimdeydi, oradaki soydaşlarımızı kurtarmak amacıyla alınan karar, Başbakan Ecevit’in talimatıyla uygulandı. Harekat,  Dışişleri Bakanı Turan Güneş’in kızı Ayşe’ye mesaj-izin gibi verilen “Ayşe Tatile Çıksın”, parolasıyla başlatıldı.

20 Temmuz 1974’te Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Kıbrıs’ta Mağosa bölgesinden denizden ve havadan başlattığı ve 14 Ağustos 1974’de Türk askeri birliklerinin başkent Lefkoşa’ya girmesiyle sonuçlanan Kıbrıs Barış Harekatı, KUTLU OLSUN VE KUTLANSIN.

Kutlarken de ATATÜRK’ÜN KIBRIS hususundaki sözlerini mutlaka hatırlayalım
Belki o zaman dertlerimiz azalır kimbilir…

Prof. Dr. Derviş Manizade’nin, ATATÜRK VE KIBRIS ANISI uygun olacaktır bu noktada. Olay, 1937 yılında yaşanır.

“Akdeniz de yapılan bir tatbikatı izleyen Atatürk etrafında bulunan subaylara:

-“Türkiye’nin yeniden işgal edildiğini ve Türk kuvvetlerinin sadece bu bölgede direndiğini düşünelim, ikmal yollarımız ve imkanlarımız nelerdir?” sorusunu sorar.

Subaylar birçok görüş ve düşünce ileri sürerler, Atatürk hepsini sabırla dinler, sonra elini haritaya uzatır:

-“Arkadaşlar, Kıbrıs düşmanın elinde bulunduğu sürece, bu bölgenin ikmal yolları tıkanmıştır.  Kıbrıs’a dikkat ediniz, bu ada bizim için önemlidir” der.

Bugün bölgede varsak, Akdeniz’de Oruç Reis Araştırma Gemisi ile sismik araştırmalar yapabiliyorsak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin fiziki varlığı ve ortak savunma reflekslerimiz olabildiği içindir. EY YÖNETENLER VE EY TÜRK MİLLETİ!  İSTİKLALİNİZ, İSTİKBALİNİZ İÇİN ATATÜRK’ÜN IŞIKLI YOLUNU TAKİP EDİNİZ…

Av.Tülay Bekar

Av. Tülay Bekar

20 yıldan fazla bir süredir Özel Yetkili Mahkemeler ve Ağır Ceza Mahkemelerinde Avukatlık yapmakta ve Ticaret, Borçlar, İcra ve İflas, Şirketler, Sözleşmeler Hukuku; Milletler arası Hukuk ve Yabancılar Hukuku alanında çok sayıda yerli ve uluslararası şirket için danışmanlığını yürütmektedir. Adalet Bakanlığına kayıtlı ‘Arabulucu’dur. Yer aldığı sosyal sorumluluk projeler: “GELİNCİK PROJESİ", “ALO HAYAT AĞACI PROJESİ”.Judo Federasyonu Disiplin Kurulunda iki dönem başkanlık yapmış ve İngilizce bilmektedir.

Bunlar ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın