Azerbaycan'da 7 Şubat 2024 Çarşamba Günü Yapılan ve 30 Yıl Sonra Ermeni İşgalinden Kurtarılan Dağlık Karabağ Bölgesinde de Sandıkların Kurulduğu, 8. Cumhurbaşkanlığı Seçimini, Mevcut Cumhurbaşkanı İlham ALİYEV Büyük Farkla Kazandı. Yeni Dönem, Kardeş Azerbaycan Devleti ve Halkı için Hayırlı, Uğurlu olsun…

Polis Güvenlik Teşkilatından Kaymakam Kemal Bey’e 10 Nisan’lar

10 Nisan 1845, 176 yıl önce bugün, iç güvenliği sağlamak üzere zabıta, jandarma, mahalle bekçilerinden
oluşan “POLİS GÜVENLİK TEŞKİLATI” kuruldu, Osmanlı İmparatorluğunda…
Gerekli idi iç güvenlik için;  sokaklar çetelerin, dağlar eşkıyaların “yol geçen hanı” olmuştu çünkü…
10 Nisan 1919 tarihinde ise, İstanbul karanlık bir günü yaşıyordu. Polis teşkilatının kurulduğu günü seçmişti kuklaları Damat Ferit Hükümeti ve hiç bir hükmü kalmayan Padişah Vahdettin ile birlikte  İtilaf Devletlerinin emperyalist temsilcileri…
10 Nisan 1919 tarihi de özellikle seçilmişti zannımca Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey’in idamı için…
Kumpas bir dava ile yargılanmış; olmayan Ermeni soykırım safsatası ile Düzmece Mahkemede hüküm giymişti KAYMAKAM KEMAL BEY…
Emperyalizm güya diyordu ki:
“Ben sizin POLİS TEŞKİLATINIZI kurduğunuz gün, vatansever ve kahraman  bir Türk evladınızı sizin kukla yöneticilerinize yargılatıyorum.  Hatta sizin bize bağlı olmayan, iç güvenliğin bağlı bulunduğu en yüksek İta amirlerinizi sizin hükümetinize astırıyorum.”
Buradaki ironi: Boğazlıyan Kaymakamı olarak, oradaki güvenlik güçlerinin en yüksek amiri olan VATAN EVLADI KEMAL BEY’in 10 Nisan’da yani Polis Teşkilatının kuruluş gününde idam edilmiş olması değil midir?
Emperyalizm ruhu ve emperyalistler hep böyledir.
Emperyalizm böyledir; lakin hep de biz TÜRKLER ‘den  tokat yemişlerdir.
Sonuçta KURTULUŞ SAVAŞI ile nokta cevap verildi emperyalizm ve onların uşaklarına.. VATAN geçilmezdi çünkü TÜRK MİLLETİ -TÜRK ASKERİ, TÜRK POLİSİ- vardı…
15-16 Temmuz 2016’da  kukla FETÖ Kalkışmasını durdurmak için hayatını ortaya koyan Fethi Sekin gibi binler, milyonlar  geçmişte de, gelecekte de olmaya devam edecek, bilemediler.
Emperyalizm böyle bir günde asmakla BOĞAZLIYAN KAYMAKAMI KEMAL BEY’İ yanlış yaptığını, canını yakan bir tecrübe ile öğrendi. Gördü ki; 10 Nisan 1919 günü Boğazlayan Kaymakamı Kemal Bey ebediyete göçmüş lakin milyonlarcası gelmişti dünyaya…
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK,
KAYMAKAM KEMAL BEY,

FETHİ SEKİN..RUHLARINI GÜNÜMÜZE TAŞIYAN GÜVENLİĞİMİZİN YILMAZ BEKÇİLERİNİN GÜNÜ -HAFTASI KUTLU OLSUN.Kutlu olsun ve yine ATATÜRK seslensin Türk Polisine:

“Polis, asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, anne kadar şefkatli olmalıdır. Polis, kanun adamıdır. Ona her zaman saygı göstermeli ve itaat edilmelidir. Polis, vazifesini yaparken serbest bırakılmalıdır. Herkesin polisi kendi vicdanıdır fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.”

Geçmişi unutmayalım;
Unutmayalım ki babasını  bu vatan için ŞEHİT veren kundaktaki çocuklarımızın yüzüne utanmadan bakabilelim…
Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun; mekanları cennettir elbet…
Gazilerimizin haklarını, kopan ellerinin, ayaklarının, görmeyen gözlerinin bedelini asla ödeyemeyiz; onlara ve şehit ailelerine saygımız ıve sevgimizi her zaman gösterelim.
POLİS TEŞKİLATI’NIN kuruluşunun 176.yılında nice yüzyıllara diyerek;
ATATÜRK’ÜN Cumhuriyet’in 10.yılında Polis ve Jandarma güçlerine seslenişi ile bitirelim sözümüzü.
“TÜRK POLİSİNE!
 Dün sizin hali tavrınızdaki mertlik ve erkeklik, yürüyüşünüzdeki intizam ve ciddiyet, size olan haklı itimadı kuvvetlenen herkesi memnun etti. Çünkü herkes biliyor ki ve bilmelidir ki; polis ve jandarma kuvvetleri vatandaşlara huzur ve sükun temin eden Cumhuriyetin kanunlarına ve medeniyet düşmanlarına karşı kullandığı bir kalkandır. Binaenaleyh; cumhuriyet kanunlarına, memleketimizin huzur ve asayişine karşı gelebilecek ve vatandaşların hürriyetine tecavüz edebilecek her şerrin kafası behemahal bu kalkana çarpmalı ve parçalanmalıdır.”
Reisi Cumhur
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
Nice yüzyıllara derken, kahraman gazilerimizden  emekli Emniyet Müdürü M. Fatih ERYILMAZ ve EMŞAV Vakfının Başkanı can dost Abdurrahman YILMAZ’ın şahsında tüm Gazilerimizi de kutluyorum.
Sağlıcakla lakin ATATÜRK ile kalın.

Av. Tülay Bekar

20 yıldan fazla bir süredir Özel Yetkili Mahkemeler ve Ağır Ceza Mahkemelerinde Avukatlık yapmakta ve Ticaret, Borçlar, İcra ve İflas, Şirketler, Sözleşmeler Hukuku; Milletler arası Hukuk ve Yabancılar Hukuku alanında çok sayıda yerli ve uluslararası şirket için danışmanlığını yürütmektedir. Adalet Bakanlığına kayıtlı ‘Arabulucu’dur. Yer aldığı sosyal sorumluluk projeler: “GELİNCİK PROJESİ", “ALO HAYAT AĞACI PROJESİ”.Judo Federasyonu Disiplin Kurulunda iki dönem başkanlık yapmış ve İngilizce bilmektedir.

Bunlar ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın