23 NİSAN 1920; Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. ATATÜRK; “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir!” diye açıkladı, o gün, “HAKİMİYETİ MİLLİYE BAYRAMI” oldu ve çocuklara armağan edildi. 1923'te “ÇOCUKLARIN ROZET BAYRAMI”, sonrasında “ÇOCUK BAYRAMI” adını aldı, 1929'da iki bayram birleştirilerek “HAKİMİYETİ MİLLİYE VE ÇOCUK BAYRAMI" oldu... "23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI" Kutlu Olsun! Türk çocukları başta olmak üzere bütün çocuklar daima özgür, güvende ve mutlu yaşasın…

2. Karabağ Zaferi

2. Karabağ Zaferi’nin Yıldönümü Kutlu Olsun
1 Aralık 2020 tarihi, Karabağ’da Laçın bölgesinin işgalden kurtuluş günüdür
Azerbaycan Cumhuriyeti’nin, Karabağ’ın işgal altındaki Laçin bölgesini Ermenistan’dan geri alması büyük tarihi bir olaydır. Ermeni silahlı kuvvetleri bir kez daha hezimete uğratılmış, işgal altındaki 7 ilçeden çıkarılırken, kaçak olarak ikamet eden Ermeniler de bölgeden ayrılmak zorunda kalmışlardır.
Bu ikinci zaferle birlikte; Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde işgal altında bulunan bütün toprakları özgürlüğüne kavuşturuldu.
Azerbaycan Ordusu, 27 Eylül 2020’de başlayan ve 10 Kasım 2020’de sona eren İkinci Karabağ Savaşı sırasında 4 önemli yerleşim yeri olan Cəbrayıl, Fuzuli, Zəngilan ve Qubadlı ile Karabağ’ın İncisi-Türk Dünyasının kadim kültür merkezlerinden Şuşa şehri, Hadrut (Ağlan), Xocavend ve diğer bir çok yerleşim yeri ile birlikte Ermeni işgalinden kurtarılmış oldu.
Ermeni ordusu, 10 binden fazla askerini kaybettiği gibi, milyarlarca lira değerindeki askeri teçhizatını da yitirdi.
Düşman, çaresizlik içinde yükümlülüklerini yerine getirmek zorunda kaldı. Kararlaştırılan takvime göre – Kelbecer, Ağdam ve Laçin, 1 Aralık 2020’ye kadar Ermenilerden boşaltıldı, bölgenin kadim sahibi olan Azerbaycan halkı, 30 yılın hasretiyle bölgeye akın akın gelmeye başladı.
Ardından, hayatın normalleşmesi için gereken adımlara geçildi.. Barış için gerekli olan anti-terörizm tedbirleri alınmaya devam edilirken, Laçın bölgesi Azərbaycan Halkı için yeniden yurt oldu.
Zaferin üçüncü yıldönümündə, Həkəri çayı üzerindeki köprüdə – devlət sərhəddində, Xankəndi’ndə, Xocalı’da, Zəngəzur’da ve diğer yerlerdə Azerbaycan Silahlı Kuvvətləri vakurla yerini alırken gönderde de 3 renkli görkemli Azerbaycan Bayrağı nazlı nazlı dalgalandı! Yüzlerce Laçinli aile büyük geri dönüş programı temelinde evine döndü.
www.aydolunaydergi.com Geleceğe Türk Bakışı dergisi olarak 1 Aralık Laçin bölgesinin düşman ordusundan kurtuluş yıldönümünde şehitlerimizi en derin saygıyla, şükranla anıyor, gazilerimize sağlıklı, huzurlu uzun ömür diliyoruz…
Kökleri binlerce yıla uzanan Şanlı Azerbaycan Ordusunu ve ona kardeş desteği, kömeği veren Türk Silahlı Kuvvetlerini yürekten alkışlıyor, Kelbecer, Ağdam, Laçın ve bütünüyle Karabağ halkını ve ortak hareket etme kararı veren devlet yetkililerini, Cumhurbaşkanlarımızı kutluyoruz!

Bunlar ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın