23 NİSAN 1920; Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. ATATÜRK; “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir!” diye açıkladı, o gün, “HAKİMİYETİ MİLLİYE BAYRAMI” oldu ve çocuklara armağan edildi. 1923'te “ÇOCUKLARIN ROZET BAYRAMI”, sonrasında “ÇOCUK BAYRAMI” adını aldı, 1929'da iki bayram birleştirilerek “HAKİMİYETİ MİLLİYE VE ÇOCUK BAYRAMI" oldu... "23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI" Kutlu Olsun! Türk çocukları başta olmak üzere bütün çocuklar daima özgür, güvende ve mutlu yaşasın…

BUGÜN GÜNLERDEN TÜRK GÜNÜ

BUGÜN GÜNLERDEN TÜRK GÜNÜ…

Türk Milleti’nin yeniden şaha kalktığı günlerdeyiz.

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİNDE TÜRKLÜK kazandı Sn. Ersin TATAR’ ın şahsında.

AZERBAYCAN, Ermenistan ’ın hain-terörist eylemleri ile sivil halkı katletmesine karşın KARABAĞ-ÖZ TÜRK TOPRAĞINI geri almak için ilerlemeye devam ediyor..

Bugün günlerden TÜRK ve AZERBAYCAN bu yüzden…

AZERBAYCAN GARDAŞIM,

Kuruluşun kutlansın, kutlu olsun.

 

AZERBAYCAN bağımsızlığına kolay kavuşmadı.

Sovyetler Birliği’nin çöküşünün ardından -Birlikteki diğer Türk  ülkelerinde 0lduğu gibi- Azerbaycan halkı bağımsızlığını ilan etti.

Azerbaycan Ali Meclisi, 18 Ekim 1991 oturumunda tarihi ”Azerbaycan Cumhuriyeti Bağımsızlığı” adlı anayasal tasarıyı oybirliği ile kabul etti.

Bu gelişmenin akabinde 29 Aralık 1991 yılında Azerbaycan’da halkoylaması düzenlenerek: ”Azerbaycan Cumhuriyeti Bağımsızlığı Anayasa Tasarısı’nı onaylıyor musunuz?” sorusu soruldu. Azerbaycan halkı Azerbaycan’ın bağımsızlığından yana oy kullanınca Mayıs 1992’de Azerbaycan Milli Meclisi, Ahmet Cevad’ın şiirine Üzeyir Hacıbeyli’nin  yaptığı beste olan Azerbaycan Milli Marşı’nı onayladı. Hemen ardından, parlamento tarafından, mavi-kırmızı-yeşil 3 renkli ve ay yıldızlı Azerbaycan Devlet Bayrağını ve Devlet Armasını da onaylandı.

İşte bu oylama ile 18 Ekim 1991 tarihi AZERBAYCAN’IN BAĞIMSIZLIK GÜNÜ olarak kutlanmaya başlandı.

AZERBAYCAN KURULUŞUNUN 29.yıldönümü kutlu olsun, kutlansın Türk illerinde.

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRKATATÜRK TÜRKİYE CUMHURİYETLERİN ÖNEMİNİ ve TÜRK CUMHURİYETLERİNİN BAĞIMSIZLIKLARINA KAVUŞACAĞINI 1933 yılında gördü ve şöyle dile getirdi:

“Bugün Sovyetler Birliği dostumuzdur, komşumuzdur, müttefikimizdir. Bu dostluğa ihtiyacımız vardır. Fakat yarın ne olacağını kimse bugünden kestiremez. Bugün Rusya’nın elinde sımsıkı tuttuğu milletler avuçlarından kaçabilirler. Dünya yeni dengeye ulaşabilir. İşte o zaman Türkiye ne yapacağını bilmelidir. Bizim, bu dostumuzun idaresinde dili bir, inancı bir, özü bir kardeşlerimiz vardır. Bugünden onlara sahip çıkmaya hazır olmalıyız. Hazır olmak yalnız o günü susup beklemek değildir. Hazırlanmak lazımdır. Milletler buna nasıl hazırlanır? Manevi köprüleri sağlam tutarak… Dil bir köprüdür. İnanç bir köprüdür. Tarih bir köprüdür. Köklerimize inmeli ve olayların böldüğü tarihimiz içinde bütünleşmeliyiz. Onların bize yaklaşmasını beklememeliyiz, bizim onlara yaklaşmamız gereklidir. Rusya bir gün dağılacaktır. O zaman Türkiye onlar için örnek bir ülke olacaktır.”

 

Tarihle,  ATATÜRK ile kalınız…

Av. Tülay Bekar

Av. Tülay Bekar

20 yıldan fazla bir süredir Özel Yetkili Mahkemeler ve Ağır Ceza Mahkemelerinde Avukatlık yapmakta ve Ticaret, Borçlar, İcra ve İflas, Şirketler, Sözleşmeler Hukuku; Milletler arası Hukuk ve Yabancılar Hukuku alanında çok sayıda yerli ve uluslararası şirket için danışmanlığını yürütmektedir. Adalet Bakanlığına kayıtlı ‘Arabulucu’dur. Yer aldığı sosyal sorumluluk projeler: “GELİNCİK PROJESİ", “ALO HAYAT AĞACI PROJESİ”.Judo Federasyonu Disiplin Kurulunda iki dönem başkanlık yapmış ve İngilizce bilmektedir.

Bunlar ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın