Tarihimizi Aydınlatan Belgeler

Tarihimizi Aydınlatan Belgeler

Sivas’ın Gemerek kazasında 1952 yılında doğan Necdet BAYRAKTAROĞLU, ilk ve orta öğrenimini Gemerek’te tamamladıktan sonra Ankara’ya gelir, eğitimine dönemin çok iyi bir lisesi olan Kurtuluş Lisesi’nde devam eder. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirir. Ankara Hukuk Fakültesinde yüksek lisansını tamamlar. Meslek hayatına, sınavını kazanarak girdiği askeri hâkimlikle başlar. İlerleyen yıllarda Baş Hâkimlik, Adli Müşavirlik, Baş  Savcılık görevlerinde bulunur.

1996 yılında emekli olduktan sonra serbest avukat olan Necdet BAYRAKTAROĞLU, birçok yerli ve yabancı şirkete, kişilere hukuk danışmanlığı yapar. Bu arada, birçok vakıf, cemiyet ve dernekte de görevler alıp, aktif bir sosyal hayat da yaşar.  Yöre ve ülke konulu konferans, seminer ve faaliyetler düzenler. Bu arada, uzun zaman üzerinde çalıştığı Türk tarihiyle ilgili araştırmalarını derlemeye başlar ve aşağıda resmini gördüğünüz “Tarihimizdeki Muhteşem Mektuplar” kitabını yayımlar. Dergimizde ”Türkçemiz ve Fermanlar” başlıklı yazısını yayınlamaktan onur duyduğumuz yazarın bu kitabı da; tarihe ışık tutan çok güzel ve özel bir çalışmanın ürünüdür.

Seyahat etmek, kitap okumak, spor yapmak, Türk   Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği ağırlıklı olarak müzik dinlemek, resim ve halı galerilerini gezmek, dost ve hasta ziyaretlerinde bulunmak özellilerini hayatı boyunca sürdürür,

Tarihimizi Aydınlatan Belgelerden oluşan makaleleri yeniden okurun dikkatine sunarken hareket noktası elbette ki, tarihi belgelerin önemidir ancak bununla birlikte; Türk Tarihinin muhteşem bilgilerini ihtiva etmekte tarihimizi aydınlatmaktadır.

Bu belgeler, tarihin bilinmeyenlerini aydınlatarak geleceğe rehber olmakta ve ışık tutmaktadırlar. “Orta Asya’da, ilk Türklerdeki kitabelerden başlayarak yazar Necdet Bayraktaroğlu, menşurlar, fermanlar, fetvalar, ahitnameler, vasiyetnameler, vakıfnameler, nizamnameler, zafernameler, beyannameler gibi ata büyüklerimiz Han, Hakan ve Sultanların imza ve mühürleri ile yayınlanan belgeleri konularına göre açıklayarak, bugünkü ve gelecekteki Türk nesline  faydalı olmak istedim. Türk tarihinin ilk çıkışından beri “Tarihimizi Aydınlatan Belgeler”i, ana kaynak eserlerden araştırıp inceleyerek geçmişi doğru anlayabilmek ve doğru olarak intikal ettirebilmek için doğru bilgilere ulaşmaya çalıştım. Bunların yazımı sırasında da, anlatıma sadelik ve akıcılık vererek, herkesin anlayabileceği bir üslup kullandım”diyor.

Yazara göre; her milletin mili bir tarihi vardır ve her millet kendi öz tarihi ile övünmeli, ataları ile iftihar etmelidir. Milli tarih, milli şuuru yaratır. Milletleri ayakta tutan ise milli şuurdur. Bugünkü ve gelecekteki nesillere bu milli şuur verilmelidir. Her milletin tarihi, o milletin kimliğidir. Milli kimliğini tanımasını sağlar. Atatürk bu konuda “Eğer bir millet büyükse kendisini tanımakla daha büyük olur” diyerek Türk gencinin tarihini öğrenmesini istemiştir.

Bilgileri, atalarının mirası ile zenginleşen nesiller, kendilerine emanet edilen tarihlerini ve kültürlerini gelecek yüzyıllara layıkıyla taşımalıdırlar. Bu nedenle yeni yetişen nesiller Tarihimizi Aydınlatan Belgeler de atalarının idealini, dilini, kültürünü, inanç ve imanını anlar, duyar, yaşayabilirse milletinin gelecek kaderini güçlü tutarlar. Çünkü, milletlerin geleceğini ancak yeni nesiller tayin eder. Tarihçi Abdulbaki GÖLPINARLI “Dününü bilmeyen bugünü anlayamaz; bugünü anlamayan yarını göremez, yarını inşa edemez; hatta dünden gelen hamlelerin nedenlerini bile düşünemez” demektedir

Bunlar ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın