Azerbaycan'da 7 Şubat 2024 Çarşamba Günü Yapılan ve 30 Yıl Sonra Ermeni İşgalinden Kurtarılan Dağlık Karabağ Bölgesinde de Sandıkların Kurulduğu, 8. Cumhurbaşkanlığı Seçimini, Mevcut Cumhurbaşkanı İlham ALİYEV Büyük Farkla Kazandı. Yeni Dönem, Kardeş Azerbaycan Devleti ve Halkı için Hayırlı, Uğurlu olsun…

23 Nisan En Büyük Armağan

Egemenlik bizde
Güç bizde
Söz hakkı bizde
İlkelerin kalbimizde

Önce çalış
Sonra anla ve tekrar çalış
Bilgin ile konuş
Böyle başlar egemen oluş

23 nisan geldi
Hoş geldi
Ülkeme neşe geldi
Dünya çocuklarına geldi

Tüm dünyaya örnek
Emsali görülmeyecek
Atamın hediyesi bu bayram
Tüm Dünya çocuklarına
Sonsuza dek.

1999
Sevinç ZAFER

İlkokul 5. Sınıfta 23 nisan şiir yarışması için yazdığım bu şiirimi müsamerede okumuştum. Anılarımda öyle güzel bir yeri var ki neşe, coşku, gurur ve mutluluk veriyor her aklıma geldiğinde.

Ülkemizin Şehit çocuklarını korumak ve onlara sahip çıkmak için başlatılan çağrının büyüyerek milli bir bayram olarak tüm çocuklara verilmesini mi kutlayalım yoksa Atamıza 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tüm dünya çocuklarına armağan etmesinden mi gururlanıp
coşalım.

Milli bayramlarımızı kutlamak hele ki bu mübarek günlerde kutlamak bize inancımızdan veya dindarlığımızdan hiçbir şey kaybettirmez. Dini ve milli duygularımızı aynı anda yaşayabiliriz. Tüm dünya çocuklarına verilen bu bayram bize farklılıkların kardeşliğe engel olmadığının en güzel örneğidir.

Bugün 45 aylık olan oğlum Mert e, milli duyguları ve 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramının değerini kazandırabilmek adına bir resim yapmasını istedim.
Naçizane bu resmi sizlerle paylaşmak istedim.

Bugünün küçüğü yarının büyüğü canım oğlum,
Önce çalış
Sonra anla ve tekrar çalış
Bilgin ile konuş
Böyle başlar egemen oluş,
Dizelerimi sana ve tüm çocuklara birer nasihat olarak bırakıyorum.
Bayramımız kutlu olsun.
23 Nisan 2021
Sevinç ZAFER MUTLU

Sevinç ZAFER MUTLU

1988'de Kırcaali'de doğdu. Lisans ve Yüksek Lisansını, Gazi Üniversitesi Metal Eğitimi alanında tamamladı. Çalışma Sosyal Güvelik Bakanlığından, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı Sertifikası aldı. Çalışma hayatına 2011 yılında Gazi Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak başladı, 2013 yılından beri Uludağ Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak ders vermektedir. Çeşitli dergi ve kitaplarda yayınlanmış akademik bildirileri vardır. Öğrencilik yıllarında, resmi kurumlarda öğrenci temsilciliği görevinde bulundu. Lise yıllarından bu yana motosiklet sevdalısıdır. Okumayı, seyahat etmeyi ve doğayı çok sever. Evli ve ona ilham veren hınzır bir çocuk annesidir.

Bunlar ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın