23 NİSAN 1920; Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. ATATÜRK; “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir!” diye açıkladı, o gün, “HAKİMİYETİ MİLLİYE BAYRAMI” oldu ve çocuklara armağan edildi. 1923'te “ÇOCUKLARIN ROZET BAYRAMI”, sonrasında “ÇOCUK BAYRAMI” adını aldı, 1929'da iki bayram birleştirilerek “HAKİMİYETİ MİLLİYE VE ÇOCUK BAYRAMI" oldu... "23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI" Kutlu Olsun! Türk çocukları başta olmak üzere bütün çocuklar daima özgür, güvende ve mutlu yaşasın…

Yazar ve Yazar Adaylarına Çağrı

Türkiye ve Kardeş Türk Devletleri ve Topluluklarında yazmayı seven, herhangi bir yerde yazısı yayımlanmış veya yayımlanmamış Sevgili Dostlar, bu çağrımız sizedir…

Vakit; “Dilde, Fikirde,İşte Birlik” , Dayanışma Vaktidir…

Vakit;  düşünceleri, yaşananları, tarihe not düşme vaktidir.

Ve vakit; nakittir.. ertelenemez..hemen şimdi…

Yeni kalemler, yeni ve farklı konular ve farklı anlatımlar demektir. Bunu kendinizden ve bizden esirgemeyin lütfen!

2017 Yılında, amatör ruhla çıktığımız yayın yolculuğumuzda, kısa bir süre üretim yapmamakla birlikte, yola ilkeli yayıncılık çizgimizle devam ettik ve 3. nesil bir genel kültür e-dergi olarak çok güzel bir profil ortaya koyduk.
Yaptıklarımız, daha fazlasını da yapabileceğimizin göstergesidir ki; bunu azmettik ve ekibimizi genişleterek yenilenme sürecimizi başlattık.

Dergimizin içeriğini ve anlatımlarını zenginleştireceğimiz bu süreçte;  ülke ölçeğindeki ve yerel haberlere, hayata dair bütün konulara ama özellikle de; Türk coğrafyalarını tanıtacak gezi-gözlemlerinize; psikoloji, sosyoloji, eğitim-öğretim, sağlık, hukuk, gençlık, kültür-sanat-edebiyat, tarih alanlarındaki yazı ve yorumlarınıza yer vereceğiz. Yazılarınız; düz yazı/makale, şiir/destan, hikaye/öykü şeklinde olabilir .


Yazılar, yazarlarının görüşlerini yansıtacağı için, Dergimizi bağlamaz! “Yayın İlke ve Esaslarımız”a ters bir durum olmadıkça, yazılara dokunulmayacak, sadece imla açısından gerekli düzeltme(redakte) yapılacaktır. 

Farklı görüşlere saygılı olunduğu; kişi ve kurumlara cevap hakkı doğurulmadığı sürece, farklı bakış açılarındaki yazıları görmekten mutluluk duyacağız.

Haydi şimdi, “Dilde, Fikirde, İşte Birlik” için harekete geçme zamanıdır.

Harekette bereket vardır! Geleceğe Türk bakışlarını artıralım.. 

iletişim adresi: dolunaydergi@gmail.com / ubulger@gmail.com

Bunlar ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın