23 NİSAN 1920; Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. ATATÜRK; “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir!” diye açıkladı, o gün, “HAKİMİYETİ MİLLİYE BAYRAMI” oldu ve çocuklara armağan edildi. 1923'te “ÇOCUKLARIN ROZET BAYRAMI”, sonrasında “ÇOCUK BAYRAMI” adını aldı, 1929'da iki bayram birleştirilerek “HAKİMİYETİ MİLLİYE VE ÇOCUK BAYRAMI" oldu... "23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI" Kutlu Olsun! Türk çocukları başta olmak üzere bütün çocuklar daima özgür, güvende ve mutlu yaşasın…

KKTC’nin İlanı, Ortadoğu ve Doğu Akdeniz’de Tehditler

Bu yazı 15 Kasım’da; KKTC’nin kuruluş yıldönümünde kaleme alındı.

Bilindiği gibi;

ORTADOĞU ve DOĞU AKDENİZ HAVZASI HAREKETLİ UZUN SÜREDİR!

BÜYÜK İSRAİL KURULMAYA ÇALIŞILIYOR!  BU NEDENLE DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE;
GAZZE-FİLİSTİN SOYKIRIM-YIKIM-KATLİAM YAŞIYOR!!!

UYANIK OLMAMIZ İÇİN ZAMAN ÇOKTAN GEÇTİ-GEÇİYOR…
Kendimize ve çevremize dikkatle bakalım…

TÜRKİYE İÇERİSİNDEKİ GAYRİMENKUL VE TOPRAK SATIŞLARINI İRDELEYELİM DİKKATLE.

KKTC’DEKİ GAYRİMENKUL SATIŞLARINA BAKALIM DİKKATLE ve YASAKLAYALIM HEM TÜRKİYE HEM KKTC’DE MÜLK SATIŞLARINI…

İSRAİL “MÜLK-TOPRAK” SATIN ALARAK KURULDU UNUTMAYALIM!
BÜYÜK İSRAİL KURMA HEDEFLERİNDEN NE İSRAİL NE DESTEKÇİLERİ VAZGEÇMEDİ, AKLIMIZA KAZIYALIM!

Girizgahımın anlamı şu dostlarım;
“Uyum paketleri” ile değiştirilen KÖY KANUNU ve TAPU KADASTRO KANUNU ile yabancı uyruklular YURDUMUZDAN bir çok MÜLK satın aldı biliyoruz.
İSRAİLLİ ŞİRKETLERİN başı çektiği ve ARAP KÖKENLİLERİNİN çoğunlukta olduğu ONAYLAMADIĞIM bir durum bu satışlar.
Çünkü MÜTEKABİLİYET İLKESİ gözetilmeden yapıldı bu satışlar.

Kurulduğu günden beri Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri yakın takip eder İSRAİL DEVLETİ.
Bir gün fark ettim ki;
YAHUDİLER KKTC’de MÜLK SATIN ALIP ADAYA YERLEŞMEYE BAŞLAMIŞLAR!
ADAYA YERLEŞEN YAHUDİLER BÜYÜK ÖLÇÜDE İSRAİLLİLERİN YANI SIRA RUS VE İNGİLİZ YAHUDİLERİNDEN.
Burada gizli planların ve siyonist çalışmaların etkisi olduğu düşünülmeli ve KKTC’DE TOPRAK-MÜLK SATIŞI HİÇ GECİKMEDEN YASAKLANMALIDIR.
‘KKTC’de yaklaşık 40.000 YAHUDİ ve 2000 İSRAİL ŞİRKETİ’NİN ne işi var’, diye zaman geçmeden sorulmalı ve gereği yapılmalıdır.

Girizgahımın nedeni yaklaşan tehlike!

Çünkü bugün KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NİN KUT GÜNÜ

15 Kasım 1983 KKTC için önemli gün: BAĞIMSIZLIK GÜNÜ; KURTULUŞ VE KURULUŞ…

15 Kasım 1983 tarihinde Kıbrıs Türk Federe Devleti Meclisi, self-determinasyon hakkını kullanarak oybirliği ile aldığı bir kararla,
KUZEY KIBRIS TÜRK Cumhuriyeti’ni ilan etti…

KKTC’NİN KURULUŞ BİLDİRGESİNİ KURUCU CUMHURBAŞKANI RAUF DENKTAŞ OKUDU(Ruhu şad olsun).

Türk illerinde kutlansın, kutlu olsun!

15 Kasım 1983 güzel bir gündü, KIBRIS TÜRKLERİ için gün ve gelecek aydın idi.

1963 yılından beri sistematik olarak yok edilmeye ve adadan sürülmeye çalışılmıştı KIBRIS TÜRKLERİ.

Rahmetli RAUF DENKTAŞ KIBRIS KARTALI oldu; direnişi başlattılar ve başardılar diğer kartallar ile.
Ve yine dünyaya gösterdiler ki TÜRKÜN KANADI koparılamaz, TÜRK kanadı kopmasın diye gerekirse ölür…

Bu arada Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı rahmetli Bülent Ecevit’in “Ayşe tatile çıktı” parolası ile başlattığı KIBRIS TÜRKLERİNİ kurtarma harekatını unutmamak ve rahmetle anmak gerekir.
Yine adını “ZAFER TEPE” olarak tepelere verdirecek kahramanlık sergileyen ve sonra ERGENEKON KUMPASI ile aramızdan erken ayrılan rahmetli Muzaffer TEKİN ve onun gibi kahramanları da unutmayalım; rahmetle analım.

Evet 15 Kasım 1983 sabahı saat 9.00’da tüm TÜRKLER özellikle Kıbrıs Türkleri heyecanlı ve gururlu idiler; başarmışlardı.. özgürlüklerine ve bağımsızlıklarına kavuşmuşlardı;
Önderleri Rauf DENKTAŞ Bağımsızlık Bildirgesini okumaya başladı:

“KKTC’nin kuruluşu ile ilgili olarak onaylanan Kuruluş Kararı:
“Kıbrıs Türk Halkının özgür iradesini temsil eden, doğuştan hür ve eşit olan bütün insanların hür ve eşit yaşamlarını benimsemektedir.

Bu inanç içinde Kıbrıs Türk halkının kendi kaderini tayin etme hakkı, 17 Haziran 1983 tarihli kararıyla dünyaya ilan edilmiş oldu.

Irk, milli menşei, dil ve din gibi farklara dayalı olarak insanlar arasında ayrım gözetilmesini; her türlü sömürgeciliği, ırkçılığı, baskı ve tahakkümü reddeden,

Kıbrıs’ta, Doğu Akdeniz de Orta-Doğu da ve dünyada tam,  bir barış ve istikrarın, özgürlüğün, insan haklarının egemen olmasını isteyen ve  Kıbrıs Adasındaki iki halkın kendi milli benliklerini koruyarak, kendi kesimlerinde huzur ve güven içerisinde yaşamaya ve kendilerini yönetmeye hakları olduğuna inanan…

Aynı adada yan yana yaşamaya mecbur bulunan bu iki halkın, aralarındaki sorunları, eşitler arası müzakerelerle, barışçı adil ve kalıcı bir çözüme ulaştırmaları mümkün ve zorunlu idi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanı,  iki eşit halk arasındaki ortaklığın bir federasyon çatısı altında yeniden kurulmasını ve sorunların çözülmesini engellemeyeceği gibi kolaylaştırabilirdi de.. Buna kani olan iki halk arasında barışçı ve uzlaşıcı bir politika ile çözülmesi için BM Genel Sekreterinin gözetimi altında, eşit düzeyde müzakereler yürütülmesini yürekten dileyen ve önerilmiş bulunan zirve toplantısının bu açıdan yarar sağlayacağına inanan Meclis,

KIBRIS TÜRK HALKI ADINA,
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunu ve “Bağımsızlık Bildirisini” onaylar.”

“Kıbrıs’ta 20 yıldan beri vuku bulan gelişmeler ve bu gelişmelerin bugün ulaştığı nokta, bazı gerçeklerin dünya kamuoyu önünde açıkça söylenmesini zorunlu hale getirmiştir. Yeryüzünde barışın ve temel insan haklarının egemen olmasını isteyen; insanlar arasında ırk, milli menşe ve dini inanç yüzünden ayrım gözetilmesini reddeden, sömürgeciliğe ve ırkçılığa karşı olan herkesin, bu gerçekleri ön yargılardan uzak şekilde değerlendirmesini bekliyoruz. KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NİN KURULDUĞUNU TÜM DÜNYAYA İLAN EDİYORUZ”
RAUF DENKTAŞ(ışıklarda uyusun.)

YAKLAŞAN TEHLİKE, GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE GAZZE’de CEREYAN EDEN SOYKIRIM-KATLİAM,
TÜRK MİLLETİ OLARAK UYANIK OLMAMIZI GEREKTİRİR.

HER İKİ TÜRK DEVLETİ YETKİLİLERİNİN DE DERHAL YABANCILARA TOPRAK SATIŞINI YASAKLAMASINI ELZEM KILAR…

 

Av. Tülay Bekar

20 yıldan fazla bir süredir Özel Yetkili Mahkemeler ve Ağır Ceza Mahkemelerinde Avukatlık yapmakta ve Ticaret, Borçlar, İcra ve İflas, Şirketler, Sözleşmeler Hukuku; Milletler arası Hukuk ve Yabancılar Hukuku alanında çok sayıda yerli ve uluslararası şirket için danışmanlığını yürütmektedir. Adalet Bakanlığına kayıtlı ‘Arabulucu’dur. Yer aldığı sosyal sorumluluk projeler: “GELİNCİK PROJESİ", “ALO HAYAT AĞACI PROJESİ”.Judo Federasyonu Disiplin Kurulunda iki dönem başkanlık yapmış ve İngilizce bilmektedir.

Bunlar ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın