Türk Milleti seninle gurur duyuyor. 106. Yaşın Kutlu Olsun Can Azerbaycan. Dünya durdukça bağımsız ve güçlü bir devlet olarak halkınla mutlu yaşa. Bağımsızlığının uğruna can veren, çile çeken ecdadımızı rahmet ve minnetle yad ediyoruz...

İstanbul’da “Mücadelenin Umudu: Kadının Gücü” Konuşuluyor

Türk devlet ve toplulukları bütününde kadınlar arasındaki birlik-beraberlik ruhunu güçlendirmek amacıyla; Anneler Günü vesilesi ve İstanbul’daki bazı STK’ların dayanışmasıyla anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mualla Uydu Yücel’in önderliğinde kurulan “UMAY ANA Türk Dünyası Kadınlar Birliği” öncülüğünde yapılan etkinliğin adı: Mücadelenin Umudu: Kadının Gücü” .

Bugün(11 Mayıs 2024 Cumartesi günü), Türk Ocakları İstanbul Şubesi Konferans Salonu’nda yapılacak etkinliği, Türkiye-Azerbaycan Dernekleri Federasyonu, İsa Yusuf Alptekin Vakfı, Emel Kırım Vakfı, Uluslararası Gagavuz Türkleri Kültür ve Sanat Araştırmaları Merkezi gibi birçok sivil toplum kuruluşu destekliyor.   

“Kırım’ı temsilen Umay Ana Türk Dünyası Kadınlar Birliği Yönetim Kurulunda yer alan ve Emel Kırım Vakfı Başkan Yardımcısı Nurten Bay’ın bildirdiğine göre, etkinlik kapsamında “Kut’lu Umay’dan Kut’lu Ana’lara” adlı canlandırma,  Doç Dr. Kamelya Tekne tarafında icra edilecek müzik dinletisi, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Üyesi Gülnara Bekirova ve Dünya Ahıska Türkleri Birliği Kadın Kolları Başkanı Refika Muhammetgil’in konuşmacı olarak yer alacağı “Savaş ve Göç’te Kadın Olmak” başlıklı panel, şiir dinletisi ve Özbek pilavı ikramı gerçekleştirilecek”(QHA)

Bunlar ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın