Azerbaycan'da 7 Şubat 2024 Çarşamba Günü Yapılan ve 30 Yıl Sonra Ermeni İşgalinden Kurtarılan Dağlık Karabağ Bölgesinde de Sandıkların Kurulduğu, 8. Cumhurbaşkanlığı Seçimini, Mevcut Cumhurbaşkanı İlham ALİYEV Büyük Farkla Kazandı. Yeni Dönem, Kardeş Azerbaycan Devleti ve Halkı için Hayırlı, Uğurlu olsun…

ESKİ, YENİ OYUN

landinfoSevgili dostlar, değerli okuyucular;

1.Dünya Savaş’ı 28 Temmuz 1914 tarihinde; Avusturya-Macaristan Veliaht Prensi, Ferdinand’ın bir Sırp Öğrencisi Tarafından öldürülmesiyle başlar. Amaçlar arasında, ekonomik amaçlar dışında; Osmanlı İmparatorluğunun parçalanması ortak hedefi de vardır. İtilaf devletleri; İngiltere, Fransa, İtalya, ABD, Romanya, Yunanistan, Japonya vb.dir. İttifak devletleri; Almanya, Avusturya-Macaristan, Osmanlı İmparatorluğu, Bulgaristan’dır. Savaş ilanını; İtilaf devletlerinin oyunu ile ittifak devletleri yapar. 2.Dünya Savaş’ı, 1 Eylül 1939’da Almanlar’ın, Polonya’yı işgal etmesiyle başlar. Asıl amaç; daralan ekonomiler nedeniyle, sömürgelerin paylaşımıdır. Mihver Devletleri; Almanya, İtalya,  Japonya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan vb.dir. Müttefik kuvvetler; Büyük Britanya, ABD, Sovyetler Birliği, Çin, Fransa, Hollanda, Belçika, Brezilya, Avusturalya vb.dir.

Şimdi tam da Güney sınırlarımız da, enerji ve emperyal emeller uğruna düşürülen uçak bahanesiyle;2 grup ülke var. ABD, İngiltere hep vardı. Fransa ülkesindeki katliam bahanesiyle, Almanya ve Danimarka’da Fransa’ya destek bahanesiyle bir birlik oluşturdular. Akdeniz; büyük bir savaş gemisi gibi; İncirlik ve Diyarbakır hava üsleri yolgeçen hanı oldu. Zaten limanların hiç biri de Milli değil! Düşürülen uçak bahanesiyle Rusya bölgeye tam yerleşti; öyle ki Türkiye olası bir ihlâlde; kara ve hava harekâtı yapamayacak durumda. İran Suriye’nin Bütünlüğü için; Rusya ile birlikte hareket edeceğini; Çin’de Rusya’nın Yanında olduğunu açıkladı.

Tarih Tekerrür ediyor; Fransa’daki katliam ve düşürülen uçak görünen sebepler. Unutulmamalıdır ki; Afganistan’da Taliban önce yaratılıp, sonra da işgal edilmiştir. 11 Eylül Saldırısı (yalanı )Irak’a “demokrasi ihracı” götürülmesine neden gösterilmiştir. IŞİD önce yaratılıp bölgeye konuşlandırılmıştır. Ortadoğu’nun şekillendirmesi tamamlanmak üzeredir, yaşayan insanların kanı, canı dikkate alınmadan. İki grup ülke tüm zihinleri ile buradadır. İkisinin yetkilileri de; IŞİD’i mühimmat, lojistik olarak TC yetkililerinin beslediğini; yetkin ağızlarına söyletmektedir. Rabbim bizlere yardımcı olsun, Yetkili makamlara da düşünüp değerlendirme yeteneği versin. Tarih ne yazık ki tekerrürden ibarettir.

Saygı ve sevgiyle, sağlıklı kalın.

 

Av. Tülay Bekar

20 yıldan fazla bir süredir Özel Yetkili Mahkemeler ve Ağır Ceza Mahkemelerinde Avukatlık yapmakta ve Ticaret, Borçlar, İcra ve İflas, Şirketler, Sözleşmeler Hukuku; Milletler arası Hukuk ve Yabancılar Hukuku alanında çok sayıda yerli ve uluslararası şirket için danışmanlığını yürütmektedir. Adalet Bakanlığına kayıtlı ‘Arabulucu’dur. Yer aldığı sosyal sorumluluk projeler: “GELİNCİK PROJESİ", “ALO HAYAT AĞACI PROJESİ”.Judo Federasyonu Disiplin Kurulunda iki dönem başkanlık yapmış ve İngilizce bilmektedir.

Bunlar ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın