Ülkemizde belediyeler ve ülke yönetimimizin gereğini yapmaması nedeniyle “Sokak Köpekleri” çoğaldı, "tehlike arz ediyorlar," diye, hayvan hakları yanlış seyir izliyor. Bu nedenle; "Dünya Hayvanları Koruma Günü"nü kutlamıyoruz. Sadece; dünyada ve Ülkemizde hayvanların yaşam hakkına saygı gösterilmesi için farkındalık oluşturulmasını diliyoruz.

Hayat Nefesle Başlar Niyetle Devam Eder

_MG_8382

Yaşamın temel taşıdır Niyet.
Tesadüfen bu dünyada deyiliz.Bir amaç için buradayız.Bir yolculuk var ve bu uzun dünya yolculuğunda bir şeyler elde etmek için ve onlara ulaşmak için niyetler eder, dilekler tutarız. Doğru ve farkında olarak ettiğimiz niyetler bize amacımıza ulaştırır.En önemlisi farkındalığımızın artmasını sağlar.Yani içimizde doğuştan var olan ışığın çoğalmasına yardım eder ve yaşam yolculuğumuza ışık tutar.Niyetin önemi buradadır; İçimizde olan pırıltıyı artırmak.Niyet bir lokomotiftir,hayatın itici gücüdür.
Aslında şunu demiyor mu Yaratan- İste vereyim ama doğru istemeyi bil.
Doğru iste,doğru formule et,beklemeyi bil,niyetine sahip çık.Niyetinle bir bağ kurduğunda ruhun seninle iş birliği yapar.
Her niyet bir ağaç gibidir.Bütün kültürlerde bir Yaşam-Dilek Ağacı hikayeleri vardır.Ağaçlar eşitlik sembolüdür.Zengin ve fakir,günahkar ve aziz,kelebek veya insan mucizevi fotosentez sayesinde ürettiği oksijeni paylaşırlar.Ağaç oksijen yaratır ve hayat yaratır.Verdiği mesaj alış veriş dengede olmalı.Bütün problemlerin temeli -dengesiz alış veriştir (tabii çok geniş kavramda).
Ağaç gibi,farklı niyetlerin de farklı tohumlara,topraklara,iklimlere,güneş ışınlarına ve suya ihtiyacı vardır.Nasıl bir tohumun büyümesi,ağaç olup meyve vermesi sürecinde zararlı otların ayıklanması,haşeratlara karşı ilaçlanması,ek su kanalları ve gübre ile desteklenmesi gerekiyorsa,ettiğimiz niyetler de dikkat ve emek ister.İşte almak ve vermek arasında denge olmalıdır.
Niyet pasif bir potansyeldir,tohum da öyledir.Siz bir tohumu biriktirip masanızın üstünde aylarca saklarsınız bir zaman sonra bozulur,pasif potansyel yok olup gider.Ama tohumu verimli toprağa ekersiniz pasif olan bu potansiyel harekete geçer.Hareketi başlatmış olursunuz ve hareket somut hale gelene kadar devam eder.
Niyet ettiğiniz anda,gerçekten onu istediğinizden emin olduğunuzda onu harekete geçirmiş olursunuz. Niyet tezahür
programını ya da hareketini başlatmış oluyorsunuz.Tezahür elde etmek değildir; Tezahür görülmeyen bir şeyi niyet ederek görülür hale getirmektir.Tezahür olmakla ilgilidir,elde etmekle değil. Tezahür, çok derin ve kişinin değişimine hizmet eden bir süreçtir.
Niyetin tezahür etme sürecinde dikkat etmemiz gereken şeyler vardır. Bunlar;
1.Disiplin; ona güvenip sadık kalmak,niyetin gerçekleşmesi için yolunuzu net görmeniz için kendi içinizde var olan ışığı takip ederek farkındalığınızı artırmak,
2. Azim;neyi neden istediğinizin bilincinde olmak ve sonunda elde edeceğiniz niyetin size neler vereceğinin sorumluluğunda olmak,
3.Sezgi; sezgilerinizin farkında olarak onları izleyerek yolculuk sırasında önümüze çıkan eş zamanlı olayları yani tesadüf dediğimiz anlam veremediğimiz olayların niyetimizi desteklemek için olduklarını, Yaratanın size niyetinizle ilgili bir pusula gönderdiğini,yardım ettiğini bilmek ve güvenmek,
4.Kabul ve teslimiyet; Ettiğiniz niyete sonuna kadar güvenmek, olacak mı olmayacak mı diye didiklememek. Tohum örneğinde olduğu gibi her tohumun bir çıkma zamanı olduğunu bilirsiniz,çıkmadığında fazla sorgulamazsınız, toprağı eşelemezsiniz, tohumu orada aramazsınız,hayata devam edersiniz.
Niyet gerçek olması için zamanın ve mekanın içinden bize doğru bizden ayrı olduğunu düşündüğümüz şeyi,kişiyi,koşulu bize doğru çeken bir mıknatıstır.
Aslında insan; Evrenin (YARATANIN) bütün güçleriyle dolu,evrendeki her şeyle bağlantı kurabilen bir canlı yaşam ağacıdır.Kökleri yer yüzünde başı gökyüzünde ve evrenin bütün güçleri etrafımızda döner durur.
Evet hayat nefesle başlar ve niyetle devam eder.

Billur Memmedli

Billur Memmedli (İsmailova); bu güne kadar sevdalı olduğu ve çok önem vererek, bu güne taşıdığı tamamlayıcı tıp yolculuğuna; 1973 senesinde, tıp biyolojisi bölümü öğrencisiyken para pskoiojiyle başladı .Akademik kariyerini Moleküler Biyoloji, doktorasını da Mikrobiyoloji dallarında yaptı. O yıllardan beri master olarak uygulamakta olduğu Reiki, Karuna Reiki ile biyoenerji, fitoterapi, akapunktur, renk terapi, kristal terapi, ,imgelemle teknikleri gibi tamamlayıcı tıp konularında; ve psikoterapi, psikoanaliz alanlarında halen de bilgilerini zenginleştirmeye davam etmektedir. Morsu adını verdiği bir kişisel gelişim merkezi vardır. Mirasımız Helogenetik Hafıza: Karanlıktan Sevgiye Yolculuk ve Kozmik Aile Düzeni kitaplarının yazarıdır.

Bunlar ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın